Розвідувальники США занепокоєні можливістю обрання Трампа на другий президентський термін / фото REUTERS

Колишні високопосадовці адміністрації Дональда Трампа попереджають, що він, імовірно, використає другий термін, щоб переглянути роботу розвідувальних служб країни таким чином, що може призвести до безпрецедентного рівня політизації розвідки. Про це пише Politico з посиланням на джерела у спецслужбах.

Зазначається, що Трамп, який уже намагався оновити спецслужби під час свого першого терміну, швидше за все, відновить ці плани — і ще сильніше намагатиметься замінити людей, які вважаються ворожими до його політичного порядку денного, недосвідченими лояльними прихильниками. які працювали в його адміністрації.

"Це може дати вищим підлеглим колишнього президента повноваження захистити його від інформації, яка не відповідає його політиці, і навіть змінити формулювання оцінок, з якими він не згоден", - йдеться у матеріалі.

Відео дня

Автори підкреслюють, що американські розвідувальні агентства ніколи повністю не відриваються від політики.

"Але капітальний ремонт, який, як очікується, влаштує Трамп, може підірвати довіру до американської розвідки в той час, коли США та їхні союзники покладаються на неї для вирішення криз в Україні та на Близькому Сході. Це також може фактично позбавити розвідувальне співтовариство можливості відмовити президента від рішень, які можуть поставити країну під загрозу", - пише видання.

Дональд Трамп - останні новини

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак розповів, чи варто боятися приходу Трампа до влади в США. За його словами, український народ довів під час війни з Росією, що не треба нічого боятися.

При цьому Єрмак наголосив, що дуже вважливою є наявність двопартійної підтримки в США України.

Відповідаючи на запитання з приводу заяв Трампа, що в разі обрання його президентом США, він за 24 години завершить війну в Україні, Єрмак сказав, що необхідно розуміти, що є риторика під час політичних перегонів і є конкретні дії.

Також УНІАН повідомляв, що президент України Володимир Зеленський покликав Трампа на передову. Так глава держави прокоментував обіцянку колишнього президента США закінчити війну за 24 години.

За словами Зеленського, він не може зрозуміти, як представник республіканців хоче досягти відповідного подвигу. А оскільки Трамп не може вирішити "трагедію війни" з ним наодинці, потрібно, щоб той побачив фронт на власні очі.

Вас також можуть зацікавити новини: