Війна між Іраном та Ізраїлем загостриться: експерт назвав переконливі аргументи

Конфлікт між Іраном та Ізраїлем не закінчиться одним обстрілом, заявив в ефірі телемарафону військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко.

"Мені здається, що найближчим часом ситуація переросте до дистанційної війни. Іран зробив цей масштабний удар комбінованого типу. Ізраїль має якось відповісти ударом по території Ірану. Якщо це буде зроблено – Іран має знову завдати удар у відповідь. І це замкнуте коло", – сказав Коваленко.

Він також додав, що для таких ударів Іран має накопичувати ресурси, зокрема й ударні дрони типу "Shahed", які вони передають Росії. 

Відео дня

"Для виснаження повітряної оборони дрони-камікадзе, зокрема й "шахеди" – вони ефективні. І якщо ця дистанційна війна продовжиться, то Іран буде концентруватися в першу чергу на своїх потребах. А задовольняти потреби РФ в цьому компоненті Іран звісно ж буде менше. То ж якщо ця конфронтація матиме продовження, Іран постачатиме значно менше дронів-камікадзе та інших компонентів Росії", – зазначив Коваленко. 

На думку експерта, перед завданням удару, Іран консультувався з РФ і перейняв тактику російських ударів по Україні. 

"Те, що робив Іран – це, фактично, калька ударів РФ по Україні. Іран використовував не лише досвід ударів Росії по Україні, але й там були інструктори від Росії, які допомагали Ірану в цьому питанні. Адже раніше Іран ніколи не робив таких ударів по території Ізраїлю чи інших країн. Єдина відмінність – це кількість засобів, адже в Ірану, на відміну від РФ, є запас боєкомплекту, який він може використовувати. Але загальна тактика та стратегія ідентична до тієї, що застосовує РФ", – пояснив Коваленко.

Іран проти Ізраїлю: важливі новини

Напередодні Іран запустив понад 300 ракет та БПЛА по території Ізраїлю. Внаслідок цього, постраждали 12 людей, серед них семирічна дитина.

На думку журналістів The Guardian, Ізраїль стримав навалу дронів та ракет від Ірану, однак головний меседж, який хотів донести Тегеран до світу та Єрусалиму, не вдалося знешкодити силами ППО. Йдеться про готовність США вступити у широкий конфлікт.

Натомість The Telegraph у своєму матеріалі заявили про початок Третьої світової війни і російська агресія в Україні – частина цього.

Вас також можуть зацікавити новини: