ЦАХАЛ і ЗСУ на передовій Третьої світової, яку розв'язали автократії / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, t.me/V_Zelenskiy_official

Третя світова війна вже почалася, і російська агресія в Україні – частина цього. Однак наразі тільки агресори сприймають ці події серйозно, пише The Telegraph.

"Подобається нам це чи ні, але широка війна Росії в Україні є частиною світової війни. Світова війна, в якій квартет авторитарних держав протистоїть демократіям світу. Це Росія та союзники Росії – Китай, Іран та Північна Корея – проти України та її союзників. Це більшість західних демократій і, час від часу, Сполучені Штати", – йдеться у публікації.

Автор зауважує, що наразі тільки згадана четвірка автократій поводяться так, ніби війна справді є глобальною. Доки Захід не усвідомить те ж саме, Україна перебуватиме у невигідному становищі. Однак, якщо Захід усвідомить реальність, Росія може зазнати швидкої та тривалої поразки, яка стане уроком для решти, переконаний автор статті.

Відео дня

The Telegraph зазначає, що Росія мобілізує своїх союзників, отримуючи, зокрема, "Шахеди" з Ірану, артилерійські снаряди від КНДР, промислові компоненти від Китаю, у той час як західний обиватель досі розглядає війну в Україні як регіональну суперечку двох воюючих держав.

"Найпотужніші автократії світу вже сприймають війну в Україні як війну світову. Вони підтримують Росію, щоб стверджувати силу таких країн, як Росія, щоб нападати, завойовувати та пригнічувати, коли і де вони захочуть. (...) Республіканці [США] блокують допомогу Україні з жовтня і частково захищають свій ізоляціонізм, стверджуючи, що війна в Україні стосується лише України. І що це не стосується Америки. Це точно не те, що бачать в Тегерані, Пхеньяні та Пекіні", – резюмує автор публікації.

Війна в Україні: глобальний аспект

Як писав УНІАН, напруженість між Україною та США посилюється через українські удари по російських НПЗ. Адміністрація Байдена вважає атаки на НПЗ Росії нерозважливими і здатними призвести до зростання цін. Це своєю чергою дратує українське керівництво.

Також ми розповідали, як Захід ганебно втрачає Африку, де Росія значно посилила своє присутність і отримала вплив на цілі регіони континенту.

Вас також можуть зацікавити новини: