НАТО проводить масштабні навчання, Киричевський побачив у цьому прихований сенс / колажі УНІАН, фото twitter.com/USNATO, кадр з відео

НАТО може замасковано готувати сили до режиму повної бойової готовності на тлі побоювань нападу Росії на країни-члени альянсу. Про це заявив військовий експерт Іван Киричевський, виступаючи в Українському медіа-центрі.

"Ці навчання (НАТО), про які йдеться – це на кшталт наших навчань у 2022-му, які, судячи з усього, були фінальним і дуже вдалим етапом прихованих мобілізаційних підготувань до повномасштабної війни. Та ж Британія для цих навчань застосовує 40% від усіх своїх сухопутних військ. Це не просто навчання для висновків. Вони будуть імплементувати ті висновки, які вони зробили до цього", – каже Киричевський.

За його словами,  європейські столиці готуються до наземного наступу РФ на країни НАТО влітку цього року. Він також пояснив, як така підготовка до російського наступу може вплинути на Україну. 

Відео дня

"Ми виглядаємо як провідний захисник Європи, ми маємо бути ексклюзивними отримувачами ресурсів. Як би так не вийшло, щоб поки НАТО зміцнює обороноздатність, наші можливості з військово-технічної допомоги не просіли", – пояснив Киричевський.

Можлива війна НАТО проти РФ: що треба знати

Інформацію про можливу війну між НАТО та РФ першими опублікували журналісти Bild. Посилаючись на секретні матеріали Бундесверу, видання опублікувало можливий сценарій, за яким РФ почне підготовку для атаки на альянс у 2024 році. А бойові дії "неминуче" розпочнуться в 2025-му. 

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський також наголошував, що країнам-членам НАТО варто готуватися до можливого вторгнення Росії. 

The Washington Post попереджає, що у Кремлі сповнені оптимізму та впевненості, що зможуть успішно протистояти Заходу, налагодивши тісніші економічні та дипломатичні зв’язки з Китаєм та країнами Глобального півдня. 

Вас також можуть зацікавити новини: