Союзники Ізраїлю разом відбивала атаку Ірану / Винищувач F-35B / фото REUTERS

Захід міг би допомогти й Україні у відбитті повітряних атак, однак не робить цього через страх. Таку думку висловив екс-міністр закордонних справ України, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко.

"Мене не полишає думка про те, що насправді Захід міг би зараз розібратися з одним із ланцюгів оцієї вісі зла: Москва - Пекін - Пхеньян - Тегеран. Можна було б спокійно і доволі ефективно позбавити Іран будь-яких шансів на володіння ядерною зброєю, але це саме "але" говорить про те, що і США, і Захід в цілому цього робити не хоче. Чому? Бо боїться. І це слово сьогодні є визначальним для Західної політики що стосовно нас, що стосовно Ізраїлю, що стосовно скоріш за все і Тайваню", - сказав він в ефірі Еспресо.

Дипломат зазначив, що минулої ночі сили Сполучених Штатів Америки, Великої Британії та Франції допомогали Ізраїлю відбити ракетну та дронову атаку Ірану.

Відео дня

Іран атакував Ізраїль: що відомо

Нагадаємо, минулої ночі Іран оголосив про масований обстріл Ізраїля у відповідь на вбивство командира підрозділу "Аль-Кудс" КВІР у Дамаску.

В Ізраїлі повідомили, що в бік країни летіли ракети та безпілотні літальні апарати. Загалом вони разом із союзниками збили 120 балістичних та 30 крилатих ракет, а також понад 170 дронів.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що вони підтримуватимуть Ізраїль, однак він не вірить, що ця атака призведе до більш масштабної війни.

Вас також можуть зацікавити новини: