Володимир Путін / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов назвав умову, за якої Захід зважиться на те, щоб запровадити проти Росії такі санкції, які миттєво обвалять її фінансову систему.

На його думку, санкції запровадять, як тільки президент РФ Володимир Путін віддасть наказ на застосування ядерного озброєння: "Як тільки Путін скаже: "все, готуємо до застосування ядерну зброю", ці санкції будуть запроваджені. Тоді так, протягом найкоротшого часу, може бути, навіть тижня все буде перекрито".

Жданов припустив, що тоді Росію повністю відключать від міжнародної платіжної системи SWIFT, заморозять виплати за енергоносії, а також введуть повне ембарго на покупку російської нафти і газу.

Відео дня

Експерт назвав запроваджене нещодавно ембарго на купівлю нафти РФ "дірявеньким", зазначивши, що, наприклад, Чехія та Угорщина продовжать отримувати російську нафту за довгостроковими контактами. А російський газ і зовсім досі не потрапив ні в один з пакетів санкцій.

Нафтове ембарго ЄС - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 5 грудня 2022 року набули чинності нафтові санкції ЄС проти Росії.

Напередодні Рада ЄС ухвалила рішення про встановлення граничної ціни на нафту, що експортується з Росії, на рівні 60 доларів США за барель.

27 країн Євросоюзу, Великобританія, США, Канада, Японія і Австралія будуть надавати послуги, пов'язані з російською танкерною нафтою, тільки в тому випадку, якщо її закупили за встановленою граничною ціною або нижче.