Росія перекинула ЗРК "Тор" у Білорусь / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов допустив, що Росія перекинула у Білорусь зенітні ракетні комплекси (ЗРК) "Тор-М2" у рамках формування ударного угруповання для нового наступу на Україну.

"Система ППО призначена для прикриття військ, колон, або місць розташування військ... Коли будуть накопичувати танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти, артилерію, ось тоді ми будемо говорити з вами про те, що готується ударне угруповання", - заявив він.

Але при цьому експерт додав, що все ж "Тор-М2" можуть використовувати і для захисту угруповання, яке тільки формується:

Відео дня

"Система ППО - це останнє, що має прибути для формування цих угруповань. Або перше для того, щоб їх там прикривати, коли вони будуть формуватися на тому чи іншому полігоні. Подивимося, що буде прибувати наступним".

Жданов нагадав, що "Тор-М2" може у русі прикривати колони військової техніки, але це не ударне і не наступальне озброєння.

Росія перекидає військову техніку в Білорусь - що повідомлялося

УНІАН повідомляв, що Росія стягує мобілізованих і військову техніку в Білорусь. 23 грудня стало відомо, що РФ перекинула до Білорусі чергову партію ЗРК "Тор-М2", які там назвали "ефективним способом ураження різного типу повітряних цілей".

А до цього з'явилася інформація, що в Білорусі російські війська перекинули десятки танків ближче до кордону з Україною.

Ще в жовтні повідомлялося, що РФ відправила до Білорусі іранські дрони-камікадзе Shahed-136.