Шольц невдоволений допомогою Макрона Києву / фото president.gov.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц висловив невдоволення президенту Франції Емманюелю Макрону щодо його недостатньої допомоги Києву.

Як зазначило видання Telegraph, загалом напруженість у відносинах між  Шольцем і Макроном пов'язана з такими питаннями як енергетичні субсидії, імпорт китайських електромобілів та оборонна політика й Україна. Ці розбіжності загрожують зірвати спільні дії Євросоюзу.

Нещодавно Шольц попередив країни-члени Євросоюзу, що вони надсилають недостатньо військової допомоги Києву, натякаючи на Макрона, чия підтримка значно відстає від підтримки Берліна.

Відео дня

"Відносини наразі не зовсім працюють. Німці вважають, що французи роблять недостатньо для України... і вони мають рацію", - розповів про ситуацію один із європейських дипломатів.

Допомога Франції Україні

Франція почне тренувати українських пілотів на винищувачах F-16. Перші льотчики мають прибути до Франції вже в найближчі місяці. Після тренувань у Франції вони будуть навчатися на курсах, організованих іншими державами-партнерами.

А вчора президент Володимир Зеленський у Києві зустрівся з новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне. Під час зустрічі Зеленський і глава французького МЗС з-поміж іншого обговорили оборонні потреби України.

Вас також можуть зацікавити новини: