Сікорський розповів про наслідки, якщо США не допоможуть Україні / фото REUTERS

Якщо Конгрес США не схвалить допомогу Україні, наслідки відчує весь світ.

Про це міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив в інтерв'ю Bloomberg. Він пояснив, що в такому разі низка країн розглядатиме можливість розроблення програм ядерної зброї.

"Якщо допомога не буде надана, союзники США будуть розчаровані і зрозуміють, що Вашингтон може бути не в змозі допомогти... це матиме глибокі наслідки для всіх американських альянсів по всьому світу. Країни почнуть страхувати себе, а інші розглядатимуть можливість розробки програм ядерної зброї", - розповів про своє бачення ситуації польський міністр.

Відео дня

Сікорський заявив, що члени Євросоюзу зможуть виконати обіцянку щодо мільйона артилерійських снарядів, які вони планували передати Україні до березня. Міністр уточнив, що союзники вже змогли зібрати близько 850 тис. снарядів.

Проблеми з допомогою США

Відмова спікера Палати представників від Республіканської партії Майка Джонсона ставити на голосування законопроект про підтримку, зокрема для України на суму $60 млрд, змушує конгресменів шукати "план Б" для схвалення підтримки України.

При цьому 16 лютого президент Володимир Зеленський розраховує, що всебічна підтримка України від США нікуди не зникне.

Вас також можуть зацікавити новини: