У межах нового пакета допомоги США закуплять ракети для систем NASAMS і Patriot / колаж УНІАН, Getty Images, REUTERS

Сполучені Штати Америки (США) виділяють 6 мільярдів доларів на виробництво американськими промисловцями зброї для України. Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-21"), яке відбувалося у віртуальному форматі.

Міністр оборони США наголосив, що учасники формату "Рамштайн" зобов'язалися виділити понад 95 млрд доларів на безпекову допомогу для України.

У цьому зв'язку, він нагадав, що президент США Джо Байден своїм підписом увів у дію закон про виділення додаткової допомоги для України обсягом 60,8 млрд доларів.

Відео дня

"Це дозволить Сполученим Штатам негайно надіслати в Україну критичні спроможності протиповітряної оборони, артилерії, бронетехніки з наших воєнних запасів", - сказав Остін.

При цьому, як сказав Остін, він радий оголосити сьогодні про додаткове зобов'язання США на суму 6 млрд доларів в рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні.

"Це дозволить нам замовити через закупівлі в американської промисловості нові спроможності для України", - наголосив Остін.

Міністр оборони США додав, що це найбільші зобов'язання, які США беруть стосовно безпекової допомоги для України. Замовлення передбачатиме закупівлю критичних перехоплювачів для систем протиповітряної оборони Patriot і NASAMS, більше систем для протидії дронам, значну кількість артилерійських боєприпасів і боєприпаси класу "повітря-земля". Також кошти покриватимуть потреби обслуговування та технічного забезпечення наявних засобів.

Допомога Україні від США - актуальне

Як повідомляв УНІАН, США вже почали постачання зброї та боєприпасів для України у межах нового пакета допомоги на суму 1 млрд доларів.

Цьому передувало схвалення в обох палатах Конгресу законопроекту про додаткову допомогу для України на загальну суму в 60,8 млрд доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: