Візит Остіна до Києва: у Пентагоні розповіли про майбутнє допомоги для України

Відомо, що триватимуть поставки далекобійної зброї та артилерійських боєприпасів.

США зможуть продовжувати постачати військову допомогу Україні "принаймні, протягом деякого часу". Про це пише The Washington Post з посиланням на представників делегації Пентагону, яка на чолі з Ллойдом Остіном 20 листопада приїхала з візитом до Києва. 

Відомо, що триватимуть поставки далекобійної зброї (ймовірно, йдеться про ракети ATACMS) і артилерійських боєприпасів. Водночас у Пентагоні визнали, що допомога Україні виділяється "дозовано", оскільки запас доступних коштів зменшується.

"Адміністрація Байдена запропонувала додаткову допомогу Україні на суму понад 60 мільярдів доларів, а також близько 14 мільярдів доларів на фінансування Ізраїлю в рамках масштабного додаткового пакету, але спікер Палати представників Майк Джонсон (республіканець від штату Луїзіана) чинив опір спільним діям з цих двох питань. Джонсон прагнув розділити пропозиції і пов'язати допомогу Ізраїлю з величезними скороченнями витрат податкової служби", – нагадали автори матеріалу. 

Члени делегації Пентагону зазначають, що Ізраїль майже не відтягує на себе допомогу для України. Там підкреслили, що "дві армії стикаються з двома різними видами боротьби".

"Є певний збіг. Але там, де є дублювання в певних видах боєприпасів... скорочення можливостей не відбувається", – розповів співрозмовник WP.

При цьому, в ході візиту до Києва чиновники Пентагону сподіваються дізнатися більше про стратегію України на зиму, "що означає потенційний поворотний момент у контрнаступі, який не призвів до очікуваних успіхів у поверненні окупованих Росією територій", пише видання. 

Візит Остіна в Україну: ключові моменти

20 листопада глава Петнагону Ллойд Остін прибув до Києва для зустрічі з українськими лідерами. Ключова мета цього візиту – показати, що Штати продовжать підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією. 

Пізніше в Пентагоні уточнили, що під час візиту Остін обговорить з владою України забезпечення українських військ на зимовий період і захист від російських загроз у майбутньому. Крім того, торкнуться теми майбутнього розвитку українських військ. 

Відомо, що Ллойд Остін вже провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Вас також можуть зацікавити новини: