Остін у Києві проведе переговори з найвищим українським керівництвом / фото president.gov.ua

Міністр оборони США Ллойд Остін має намір обговорити забезпечення українських військ на зимовий період та в майбутньому від російських загроз під час свого візиту до Києва 20 листопада. Про це повідомили у прес-службі Пентагону.

Зазначається, що Остін проведе переговори з найвищим українським керівництвом. Він підтвердить постійну готовність Сполучених Штатів надавати Україні безпекову допомогу, необхідну для захисту від російської агресії, а також обговорить стратегічний вектор майбутнього розвитку українських військових сил.

"Переговори будуть зорієнтовані на подальше зміцнення стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною, включаючи забезпечення українських Збройних сил необхідними бойовими можливостями як на зимовий період, так і для захисту країни від майбутніх російських загроз", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У Пентагоні також нагадали, що пізніше цього тижня міністр Остін проведе 17-те віртуальне засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн").

Візит Ллойда Остіна в Україну

У понеділок, 20 листопада, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін прибув до Києва для зустрічі з українським керівництвом.

"Я щойно прибув до Києва для зустрічі з українськими лідерами", - повідомив він у соцмережі.

Глава Пентагону уточнив, що відвідує Київ з метою донесення важливого повідомлення, що Сполучені Штати продовжать виступати на стороні України у її боротьбі проти російської агресії як зараз, так й у майбутньому.

Наприкінці жовтня Остін заявив, що якщо США зараз остаточно припинять підтримувати Україну зброєю, Росія переможе у війні.

Вас також можуть зацікавити новини: