"Визнати окупацію Росією територій України": у МЗС Китаю відхрестилися від "пропозиції"

Мао Нін заявила, що інформацію журналістів країни не підтвердили.

Журналісти The Wall Street Journal повідомили, що спеціальний представник Лі Хуей закликав визнати окупацію РФ українських територій в обмін на припинення вогню. Прес-секретар Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін спростувала цю інформацію.

"Китай своєчасно оприлюднив інформацію про візит спеціального представника Лі Хуея. Зверніться до неї для отримання достовірної інформації", - йдеться у повідомленні МЗС Китаю.

За її словами, жодна зі сторін не підтвердила інформацію журналістів.

"Я також зазначила, що міністр закордонних справ України публічно заявив, що він зв'язався з іншими сторонами. Жодна країна не повідомила, що спеціальний представник Лі Хуей зробив заяви, про які повідомляє WSJ", - підсумувала Нін.

"Європейське турне" Лі Хуей - головні новини

У квітні Китай офіційно призначив спецредставника з врегулювання російсько-української війни. Ним став колишній посол КНР в Росії Лі Хуей. Він вирушив у турне країнами Європи, а 16 травня відвідав Україну. За його словами, Пекін готовий брати участь у мирному завершенні війни в Україні, але на основі "мирного плану", який підтримала Москва.

Далі китайський дипломат відвідав Польщу, Францію, Німеччину та інші країни. В ЄС після зустрічі з Хуеєм заявили, що повторно закликали Китай до конструктивної ролі у встановленні миру в Україні. 

Вас також можуть зацікавити новини: