В Росії мобілізацію проводять так, щоб "розмазати" втрати / фото ua.depositphotos.com

В Росії проводять мобілізацію на війну проти України у такий спосіб, що вона сприяє приховуванню втрат, бо вони ніби "розмазані" по різних регіонах. Щодня там ховають до 6 тисяч осіб, а тому збільшення військових втрат там не сильно помітне.

"Сам спосіб призову людей – призивають із різних регіонів Росії – як би "розмазує" втрати по всій території Російської Федерації. І кількість похорон збільшується трохи відносно загальної кількості. У Росії щодня ховають близько 4-6 тис. осіб, які померли природною смертю. На цьому фоні збільшення на 10-15%, тобто на 600-900 осіб, яких щодня втрачає Росія [на війні], не дуже помітно", – сказав військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

На думку експерта, Путін не має іншого виходу, окрім як знову і знову мобілізувати росіян для відправки на війну проти України. 

"Йому треба зберігати свою владу. А для того, щоб зберегти свою владу, йому потрібно вигравати цю війну чи утримувати її у замороженому, напівзамороженому стані, утримувати території. Для цього потрібні життя росіян, до того ж багато", – пояснив він.

Втрати РФ на війні проти України

Станом на ранок 19 червня в Україні ліквідували понад 220 тисяч російських окупантів. Також знищено чимало військової техніки.

Крім того, за добу на Таврійському напрямку українські воїни знищили понад дві роти окупантів. Ліквідовано, зокрема, майже 50 одиниць військової техніки ворога

Водночас у Міністерстві оборони Великої Британії зазначають, що росіяни зазнають найвищих втрат, починаючи з березня 2023 року, коли велися бої в районі Бахмута Донецької області. 

Вас також можуть зацікавити новини: