Китай закликав РФ "зберігати стриманість" / Колаж УНІАН / Скриншоти

У Міністерстві закордонних справ КНР відреагували на чергові ядерні погрози російського диктатора Путіна іншим країнам.

Речниця міністерства Мао Нін прокоментувала його останню заяву, пов'язану з можливістю відправки західних військових в Україну. "У ядерній війні не буде переможців, Китай закликає усі сторони зберігати стриманість", - цитує її Укрінформ

Мао заявила, що необхідно працювати разом задля зниження напруженості та стратегічних ризиків. "Ми закликаємо всі сторони зберігати виваженість і стриманість та будувати збалансовану, ефективну і стійку архітектуру європейської безпеки через діалог та консультації", - підкреслила представниця МЗС.

Відео дня

Путін знову погрожує ядерною війною: що відомо

Росія неодноразово обіцяла застосувати ядерну зброю в разі своєї поразки, атак на окупований Крим, передачі Україні певних типів озброєння та відправки західних військ на фронт.

Цього тижня у Парижі для обговорення війни в Україні зустрілися 20 європейських лідерів. Згодом президент Франції сказав, що вони обговорювали можливість відправки своїх військ в Україну в майбутньому.

У Кремлі заявили, що це призведе "не до ймовірності, а до неминучості прямого зіткнення Росії і НАТО". Згодом Путін пригрозив світу ядерною війною та "трагічними наслідками".

Вас також можуть зацікавити новини: