Данілов вважає, що НАТО не має ігнорувати ядерні погрози Кремля / фото УНІАН

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що НАТО не має ігнорувати ядерні погрози президента РФ Володимира Путіна. Йдеться про розміщення ядерної зброї на території Білорусі.

В ефірі "24 каналу" Данілов зазначив, що країни НАТО "можуть догратися" до ситуації 2014 року, коли Росія збила літак MH-17, на якому було 298 осіб. Тоді там також були громадяни країн-членів альянсу, але НАТО це "проковтнуло".

"Я більше ніж впевнений, що Путін зараз шантажує світ розташуванням ядерної зброї у Білорусі", – додав він.

Відео дня

Данілов наголосив, що для завдання ударів по території країн НАТО зовсім не обов'язково розташовувати ядерну зброю в Білорусі. На сьогоднішній день дальність ураження ракети з ядерною боєголовкою дозволяє атакувати будь-яку країну НАТО з території РФ. 

"Це гра ядерними м'язами, яку Путін сьогодні застосовує перед певними подіями", – резюмував секретар РНБО.

Ядерні погрози Кремля

25 березня 2023 року російський диктатор Володимир Путін заявив про передачу Лукашенку одного ОТРК "Іскандер". Вони є потенційними носіями ядерної зброї. Також, за його словами, влітку мають завершити будівництво сховища для ядерної зброї в Білорусі.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Росія все ж не стане розміщувати ядерну зброю на території Білорусі, оскільки цього не дозволить зробити Китай. Він наголосив, що це не потрібно і самій Росії. 

В американському Інституті вивчення війни зазначають, що Росія повернулася до ядерного шантажу, аби вплинути на надання Україні західного озброєння. 

Вас також можуть зацікавити новини: