Анналена Бербок сказала, що майбутнє України у Євросоюзі / колаж з фото УНІАН та REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що у майбутньому Європейський Союз розшириться до українського міста Луганськ, яке поки що знаходиться під контролем РФ.

Західні партнери й друзі підтримуватимуть Київ на шляху євроінтеграції, розповіла очільниця німецького МЗС у столиці України під час спілкування з журналістами, повідомляє "Європейська правда". Міністр додала, що наша держава на тлі жахливої агресії з боку Росії здатна проводити реформи, які вражають.

"Майбутнє України - у Європейському Союзі, у нашій спільноті свободи, і незабаром вона розшириться від Лісабона до Луганська. З кожним селом, з кожним метром, який звільняє Україна, з кожним метром, де вона рятує своїх людей, вона також розширює свій шлях у ЄС", - сказала Бербок.

Відео дня

Варто зазначити, що Бербок прибула у Київ, щоб взяти участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу.

Важливі новини щодо євроінтеграції - зараз це варто прочитати

Після того, як президент Володимир Зеленський 28 лютого минулого року підписав заявку на вступ нашої країни в Євросоюз, в ЄС надали Україні статус кандидата на членство.

Для того, щоб стати членом ЄС українська влада має впровадити низку реформ. Європейська сторона повідомляла, що станом на червень 2023-го виконано дві з семи рекомендацій для членства.

Наприкінці вересня президент Європейського парламенту Роберта Мецола говорила, що переговори про вступ України до Євросоюзу офіційно мають розпочатися до кінця цього року.

Вас також можуть зацікавити новини: