На Заході перестали боятися Путіна після бунту Пригожина / скріншот

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що американці та Захід загалом перестали боятися президента РФ після того, як він не покарав власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина за спробу бунту в Росії. Про це свідчить і те, що Україна отримає касетні боєприпаси. 

Як зауважив політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі "24 каналу", після заколоту Пригожина сталося падіння влади Путіна. Наслідки цього заколоту були як всередині самї Росії, так і для України та США. 

За словами Піонтковського, позиції Путіна послабилися, оскільки він не покарав Пригожина. Це дуже добре зрозуміли у Вашингтоні. Експерт звернув увагу на зміни в риториці президента США Джо Байдена після цього бунту: спочатку американці дзвонили у Москву та запевняли, що вони не причетні, а пізніше Байден заявив, що Путін ослаб.

Відео дня

Згодом в американських ЗМІ з посиланням на чиновників почали публікувати матеріали про ухвалення двох рішень, а саме передачу ATACMS та касетних боєприпасів України.

"Американці перестали боятися Путіна. Якщо Путін не може віддати наказ вбити Пригожина, то як він накаже завдати ядерного удару? Зараз ймовірність використання ядерної зброї Путіним просто нульова. Такий наказ може віддати тільки "пахан" в обстановці абсолютного підкорення, дисципліни", – додав Піонтковський, зауваживши, що про падіння влади Путіна свідчить і те, що вже 22 країні офіційно підтримують вступ України до НАТО.

Заколот Пригожина: основні моменти "бунту" в Росії

23 червня власник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин оголосив про початок "Маршу справедливості" після того, як по позиціях його найманців нібито завдали удару російські кадрові війська. Його бойовики вирушили на Москву, щоб "зупинити" міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Вже 24 червня "вагнерівці" зайшли до Ростова, встановили контроль над містом, захопивши будівлі ключових силових установ. Протягом дня вони продовжили свій "похід", аж поки не дісталися до Московської області. Утім за 200 кілометрів від Москви Пригожин розвернув колону техніки після того, як провів перемовини з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

За підсумками цих переговорів, як писали ЗМІ, Пригожин мав вирушити до Білорусі, що й сталося – 27 червня Лукашенко заявив, що Пригожин прибув до країни.

Вас також можуть зацікавити новини: