Катар веде переговори про повернення заручників / фото ua.depositphotos.com

У найближчі години бойовики ХАМАС можуть передати Червоному Хресту близько 50 заручників з подвійним громадянством.

Про це повідомляє ізраїльський портал i24news з посиланням на джерела в Газі. За їхніми даними, зараз йде остаточне доопрацювання можливої угоди за посередництва Катару. Представники Червоного Хреста вже прямують до групи викрадених людей, їх можуть відпустити на півдні Сектора Гази. 

Відзначається, що Ізраїль не буде офіційною стороною в цих переговорах. При цьому, в останні години ЦАХАЛ не завдавав авіаударів по Сектору Гази, щоб забезпечити співробітникам Червоного Хреста безпеку.

Відео дня

Заручники ХАМАС: що відомо

За даними Армії оборони Ізраїлю, в Секторі Гази утримують 222 заручника, серед них велика кількість іноземних громадян. Раніше в ХАМАС заявляли, що утримують близько 130 ізраїльтян, в тому числі і високопоставлених чиновників армії.

20 жовтня стало відомо, що бойовики звільнили двох громадян Сполучених Штатів Америки - мати і дочку. Повідомлялося, що жінок звільнили "з гуманітарних міркувань".

На початку вторгнення представник "Бригад Аль-Кассам" Абу Убайда заявляв, що вони почнуть стратити цивільних заручників, якщо Ізраїль буде бити по Сектору Гази або почне наземну операцію.

Вас також можуть зацікавити новини: