Зеленський може поїхати до Ердогана / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та лідер країни-агресорки Володимир Путін планують приїхати до Туреччини.

Кореспондентка Hürriyet Ханде Фірат заявила, що політики прибудуть до країни після інавгурації турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана, яка відбудеться у суботу, 3 червня.

Зазначається, що спочатку з окремим візитом до країни прибуде Путін. Вже після нього приїде Зеленський.

Відео дня

"Багато глав іноземних держав надали інформацію для участі в церемонії, яка відбудеться в суботу. Путін здійснить окремий спеціальний візит до Туреччини. Після Путіна президент України Зеленський приїде до Туреччини. Хід війни і зерновий коридор буде обговорюватися під час цього чергового візиту Путіна і Зеленського", - сказала журналістка.

Візити Зеленського за кордон

Як  раніше повідомляв УНІАН, українських президент тільки 22 травня потягом повернувся до країни після серії візитів за кордон.

Зокрема, він взяв участь у самміт G-7 у Японії 19-21 травня, а також здійснив низку візитів до країн-партнерів та союзників України.

Після початку повномасштабної війни візити Зеленського наперед не анонсуються, а відбуваються раптово.

Довідка УНІАН. 28 травня Ердоган знову став президентом Туреччини - він виграв вибори у другому турі. 

14 травня в Туреччині пройшли вибори, мешканці країни одночасно вибирали нового президента і членів парламенту. До другого туру президентських перегонів вийшли Ердоган, який займає цю посаду вже два десятиліття, ключовий опонент Кемаль Киличдароглу.

Вас також можуть зацікавити новини: