Гарячий шоколад це ідеальний напій для вихідних / фото ua.depositphotos.com

Гарячий шоколад — це напій, яким люблять насолоджуватись, згорнувшись калачиком на дивані в холодний дощовий день. В осінньо-зимовий період холодна дощова погода не є чимось несподіваним.

Як повідомляє Express, відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився своїм прости рецептом гарячого шоколаду. Він дуже легко робиться і його вистачить на всю родину.

Для приготування 8 порцій беремо:

Відео дня
  • молоко - 1,5 л;
  • кукурудзяне борошно - 2 ст. л;
  • цукрова пудра - 3 ст. л;
  • якісний какао-порошок - 4 ст. л;
  • мелена кориця - дрібка;
  • чорний шоколад 70% - 100 г.

Також він додавав 2 ст. л гарячого шоколаду Horlicks. Це шоколадно-солодовий порошок, який роблять у Британії, використовуючи пшеницю та ячмінь. Він не має у складі барвників, штучних підсолоджувачів та ароматизаторів. Ймовірно, його можна замінити якимось іншим готовим гарячим шоколадом, який можна знайти у магазині свого міста чи села.

Приготування гарячого шоколаду

У велику каструлю налийте молоко і майже доведіть до кипіння на середньому вогні. У окрему ємність помістіть всі інші інгредієнти, шоколад натріть на  тертці. Далі ретельно перемішайте. Дуже зручно помістити все це у банку і струсити, щоб інгредієнти змішались. 

Ложкою викладайте цю шоколадну суміш у гаряче молоко. Ретельно перемішайте і залиште кипіти  на кілька хвилин. Розлийте його по кухлях і насолоджуйтеся. За бажанням додайте трохи зефіру. За словами Джеймі, цей напій має густу, майже тягучу структуру.

Інші рецепти та поради від Джеймі Олівера

Олівер поділився швидким рецептом пухнастих млинців. Він наголошує, що ця страва вийде у кожного і не займе багато часу. Також шеф розповідав як приготувати омлет без молока та вершків.

Крім того, Олівер розкрив єдиний спосіб "ідеального" приготування яйця пашот.

Вас також можуть зацікавити новини: