Олівер розповів як шкидко приготувати пасту / фото ua.depositphotos.com

Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився швидким рецептом смачної та ситної пасти карбонара. Розроблений ним варіант цих спагеті можна приготувати всього за 15 хвилин і не потребує великої кількості  інгредієнтів.

"Ми збираємося приготувати спагеті карбонара , класичну італійську страву з пасти. Сир, бекон, Як це не любити? Я хочу дати вам, на мою думку, найавтентичніший рецепт, і вам знадобиться лише п’ять інгредієнтів", цитує його Express.

Для приготування знадобиться:

Відео дня
  • панчетта чи копчений бекон - 80 г;
  • спагеті - 300 г;
  • пармезан - 50 г;
  • яйця - 2 шт.
  • часник - за бажанням.

Спочатку варимо пасту у злегка підсоленій воді. У цей час наріжте бекон невеликими шматочками і покладіть на холодну сковорідку. Поступове нагрівання дасть змогу вивільнити жир.Туди ж треба додати подрібнений часник. Жир забере собі частину його аромату.

У окремій тарілці треба збити яйця та натертий сир. Коли бекон підсмажиться, приберіть часник і вимкніть вогонь. У сковорідку треба додати готову пасту і частину води, у якій вона варилась. Рідина потрібна, щоб зупинити процес смаження і допомогти жиру емульгуватися й далі стати вершковим соусом.

Туди ж вливаємо яєчну суміш, і помішуємо. Нам потрібно, щоб на сковорідці утворився густий соус, який повністю змішається з пастою. За бажанням можна додатково натерти трохи сиру, щоб прикрасити.

Інші поради від шеф-кухарів

Раніше Олівер розповідав, як приготувати легкий сніданок для всієї родини лише на одній сковороді, а також омлет для ідеального сніданку у дорозі.

Також УНІАН публікував смачний яблучний пиріг від Джеймі Олівера.

Вас також можуть зацікавити новини: