
У цьому рецепті немає дорогих "заморських" продуктів, а готується паста карбонара з куркою під ніжним вершковим соусом всього за 15 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати фокачча - італійський хліб без замісу.
Паста карбонара з куркою під вершками
Інгредієнти:
- спагеті ( з твердих сортів) - 300 г;
- куряче філе - 200 г;
- вершки - 100 мл;
- часник - 2 зубчики;
- яйця - 3 шт.;
- сіль - за смаком;
- олія - 3 ст. л.;
- сир пармезан - 50 г.
Роздавіть зубчики часнику пласкою стороною ножа, покладіть на сковорідку з олією, обсмажте. Коли він віддасть свій аромат, заберіть зі сковорідки. Наріжте дрібно куряче філе, обсмажте на олії до готовності. Додайте вершки і сіль, протушкуйте на повільному вогні. Відваріть спагетті в підсоленій воді з ложкою олії до стану аль денте - готова зовні і тверда всередині.
Приготуйте соус: збийте яйця, додайте сіль і тертий сир.
Відкиньте готові спагетті на друшляк, а потім відправте в сковороду з куркою. Залийте соусом і протушкуйте ще 2-3 хвилини на слабкому вогні.