Пригожина показали в негліже: в соцмережах регочуть і волають до Шойга і Герасимова / фото соцмережі

Тепер, коли присутність ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, який організував провальний "похід на Москву", в публічному просторі обмежена, його доля залишається туманною, а про його місцезнаходження ходять здогади. Інтерес до фігури "зниклого з радарів" "кухаря Путіна" підігрівають і в Кремлі – і подробицями переговорів диктатора з ватажком "вагнерівців" після заколоту, і заявами Володимира Путіна про те, що ПВК "не існує".

На цьому тлі вранці 14 липня в російських провоєнних Telegram-каналах спливло фото схожої на Пригожина людини, який сидить на ліжку в наметі в одній футболці і спідній білизні. 

Фото поспішили поширити з припущеннями, що воно актуальне і було зроблено в таборі "вагнерівців" під Осиповичами в Білорусі, куди ватажок найманців, як повідомлялося, втік після заколоту. У цьому незабаром засумнівалися: російські джерела почали стверджувати, що знімок з'явився в одному з чатів, і в метаданих оригінального фото датою зйомки зазначено 7:24 ранку 12 червня (у пізній версії повідомлення – 12 липня).

Відео дня

Проект "Беларускі Гаюн" зазначає, що борт Пригожина втретє за останній час прилетів до Білорусі (на аеродром "Мачулищі") напередодні передбачуваної дати зйомки – 11 липня. 

"Іншими словами, якщо це фото дійсно було зроблено 12.07 в 7:24, то це цілком підтверджує, що Євген Пригожин прилетів в Мачулищі ввечері 11 липня, на вертольоті був доставлений до наметового табору в с. Ціль, там переночував і полетів з Мачулищів наступного дня. ... Про те, що Пригожин провів інспекцію наметового табору, ми припускали ще кілька днів тому, і в закритій доповіді поділилися даними з партнерами", – зазначає проект.

У "БГ" акцентують, що обстановка в наметі схожа на ту, яку можна було побачити на інших фото з наметового табору під Осиповичами – таке ж покриття на підлозі, такий самий білий намет.

Непрезентабельне фото ватажка тисяч найманців, які беруть участь у кривавій війні проти України, викликало бурхливу реакцію в соцмережах. Користувачі масово пригадували емоційне відео Пригожина зі фразою "Шойгу, Герасимов! Де, с**а, боєприпаси?", російський фейк про нібито розп'ятого в Слов'янську "хлопчика маленького, в трусиках, у футболці" і недавню заяву Путіна, який після зізнання в тому, що ПВК "Вагнера" фінансувалася з федерального бюджету РФ, став стверджувати, що "група [найманців] є, але юридично не існує".

Наслідки бунту Пригожина - останні новини

Раніше цього тижня стало відомо, що після "маршу справедливості" найманців "Вагнера" на Москву і подальшого "переїзду" ПВК і їхнього ватажка до Білорусі, в РФ відбулася зустріч Євгена Пригожина і російського диктатора Володимира Путіна за участю глав Росгвардії та Служби зовнішньої розвідки.

Путін, який назвав Пригожина "зрадником" і заявив, що ПВК отримувала фінансування з бюджету, коментуючи цю зустріч заявив, що "Вагнера" не існує: "ПВК "Вагнер" не існує! У нас же немає закону про приватні військові організації! Просто не існує! Тобто якщо немає закону, то немає і ПВК".

Політтехнолог Аббас Галлямов впевнений, що Путін і Пригожин уклали угоду. Він назвав її умови.

Вас також можуть зацікавити новини: