
Навіть якщо ви відчайдушний любитель м'яса, ці веганські рецепти зможуть вас зацікавити. Independent рекомендує три веганські страви - кремову томатну пасту, тофу з сіллю і перцем і каррі з цвітної капусти з чіпсами, які ви точно захочете приготувати не один раз. Кожна з цих страв готується щонайбільше півгодини, не потребує значних зусиль, а виходить у підсумку дуже смачно.
Рецепт кремової веганської веганської томатної пасти
Інгредієнти:
- 5 зубчиків часнику
- 200 г пасти
- 4 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. томатного пюре
- 400 г консервованих бобів каннелліні
- 10 г свіжої зеленої цибулі
Метод:
1. Наповніть чайник водою і поставте його кип'ятитися - це буде для пасти пізніше.
2. Очистіть і подрібніть 5 зубчиків часнику.
3. Додайте 200 г пасти у велику сковороду, посоліть і залийте киплячою водою з чайника.
4. Поставте каструлю на сильний вогонь і варіть 8-10 хвилин, поки паста не стане м'якою, але все ще злегка хрусткою. Залиште кухоль води, в якій варилася паста, на потім.
5. Додайте часник у середню каструлю разом із 4 ст. л. олії. Поставте каструлю на середній вогонь і смажте 2-3 хвилини.
6. Додайте в каструлю 2 ст. л. томатної пасти. Смажте ще 3-4 хвилини.
7. Додайте 400-грамову банку квасолі каннелліні без рідини та 100 мл води, в якій варилася паста. Варіть на повільному вогні 3-5 хвилин, поки квасоля не стане дуже гарячою.
9. Коли квасоля буде готова, зніміть каструлю з вогню і збийте до отримання однорідної маси, схожої на картопляне пюре, за допомогою ручного блендера. Приправте сіллю за смаком.
10. Перекладіть пасту в соус. Ретельно все перемішайте і за необхідності додайте більше води з-під пасти. Нам потрібен легкий, кремовий соус, який покриє пасту.
11. Розкладіть пасту по тарілках, посипте зверху зеленою цибулею і подавайте.
Рецепт тофу з сіллю та перцем і заправкою з авокадо
Інгредієнти:
- 280 г екстра-твердого тофу
- 5 ст. л. звичайного борошна
- 250 г приготованого коричневого рису
- 1 велике авокадо
- 1 лайм
- 10 ст. л. рослинної олії
- 2 червоних перці чилі
Метод:
1. Розріжте 1 блок тофу вагою 280 г на 6 скибочок поперек.
2. Додайте 5 ст. л. борошна в тарілку, потім подрібніть з 1 ст. л. чорного перцю. Щедро приправте сіллю і перемішайте.
3 Обваляйте тофу в приправленому борошні та залиште на тарілці, щоб він був готовий до смаження пізніше.
4. Приготуйте 1 250-грамовий пакетик рису згідно з інструкцією виробника.
5. Вийміть м'якоть з авокадо. Дрібно натріть цедру 1 лайма і вичавіть сік.
6. Збийте до однорідної маси ручним блендером, потім приправте за смаком сіллю і перцем.
7. Додайте 10 столових ложок олії у велику сковорідку і поставте її на середньо-сильний вогонь.
8. Щойно олія розжариться, акуратно викладіть тофу. Обсмажте з одного боку протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору, перш ніж перевернути і повторити з наступним.
10. Розкладіть заправку з авокадо по тарілках. Викладіть ложкою рис, зверху покладіть тофу і прикрасьте кружечками червоного перцю чилі.
Рецепт смаженої цвітної капусти, шпинату, "картоплі" і кокосового каррі
(Цей рецепт чудово підходить для тієї ж ваги очищеного і нарізаного кубиками гарбуза, якщо ви не любитель цвітної капусти).
Інгредієнти:
- 1 коричнева цибуля
- 3 зубчики часнику
- 20 г свіжого імбиру
- 5 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. насіння кмину
- 1 цвітна капуста (приблизно 800 г)
- 2 ч. л. порошку каррі
- 400 г консервованого кокосового молока
- 200 г свіжого шпинату
- 50 г солоних чіпсів
- 20 г мигдальних пластівців
- 10 г свіжої зеленої цибулі
- 2 коржі
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 220 °C.
2. Розріжте навпіл, очистіть і крупно наріжте 1 цибулину. Очистіть і подрібніть 3 зубчики часнику та 20 г імбиру.
3. Додайте 2 ст. л. олії в середню каструлю і поставте її на середній вогонь.
4. Щойно олія розжариться, додайте цибулю, 1 ст. л. кмину, часник та імбир. Смажте 6-8 хвилин, поки не стане м'яким.
5. Зріжте невеликі суцвіття зі стебла цвітної капусти прямо у велике деко для запікання. У цьому рецепті нам не потрібні листя або стебло.
6. Перемішайте цвітну капусту на деку з 3 ст. л. олії, 2 ч. л. порошку карі та щедрою дрібкою солі.
7. Смажте 10-15 хвилин, доки не стане м'яким і місцями не підрум'яниться.
8. Додайте в каструлю де смажились овочі 1 банку кокосового молока об'ємом 400 г.
9. Додайте 200 г шпинату, 50 г солоних чіпсів, 20 г мигдалю і 10 г зеленої цибулі.
10. Тушкуйте ще 8-10 хвилин, поки шпинат і чіпси не почнуть розпадатися.
11. Випікайте коржі в духовці протягом 4-5 хвилин, доки вони не стануть золотистими і хрусткими місцями.
12. Збийте кокосовий соус до однорідної консистенції. За необхідності приправте сіллю за смаком, але пам'ятайте, що ви вже добре приправили його чіпсами.
13. Розлийте соус по мисках і зверху покладіть смажені суцвіття цвітної капусти. Подавайте з 1 коржем на порцію.
Раніше УНІАН ділився чотирма шикарними рецептами з овочевої суміші.