Ці рецепти не потребують багато часу на приготування / ua.depositphotos.com

Навіть якщо ви відчайдушний любитель м'яса, ці веганські рецепти зможуть вас зацікавити. Independent рекомендує три веганські страви - кремову томатну пасту, тофу з сіллю і перцем і каррі з цвітної капусти з чіпсами, які ви точно захочете приготувати не один раз. Кожна з цих страв готується щонайбільше півгодини, не потребує значних зусиль, а виходить у підсумку дуже смачно.

Рецепт кремової веганської веганської томатної пасти

Інгредієнти:

  • 5 зубчиків часнику
  • 200 г пасти
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. томатного пюре
  • 400 г консервованих бобів каннелліні
  • 10 г свіжої зеленої цибулі

Метод:

Відео дня

1. Наповніть чайник водою і поставте його кип'ятитися - це буде для пасти пізніше.

2. Очистіть і подрібніть 5 зубчиків часнику.

3. Додайте 200 г пасти у велику сковороду, посоліть і залийте киплячою водою з чайника.

4. Поставте каструлю на сильний вогонь і варіть 8-10 хвилин, поки паста не стане м'якою, але все ще злегка хрусткою. Залиште кухоль води, в якій варилася паста, на потім. 

5. Додайте часник у середню каструлю разом із 4 ст. л. олії. Поставте каструлю на середній вогонь і смажте 2-3 хвилини.

6. Додайте в каструлю 2 ст. л. томатної пасти. Смажте ще 3-4 хвилини.

7. Додайте 400-грамову банку квасолі каннелліні без рідини та 100 мл води, в якій варилася паста. Варіть на повільному вогні 3-5 хвилин, поки квасоля не стане дуже гарячою. 

9. Коли квасоля буде готова, зніміть каструлю з вогню і збийте до отримання однорідної маси, схожої на картопляне пюре, за допомогою ручного блендера. Приправте сіллю за смаком.

10. Перекладіть пасту в соус. Ретельно все перемішайте і за необхідності додайте більше води з-під пасти. Нам потрібен легкий, кремовий соус, який покриє пасту.

11. Розкладіть пасту по тарілках, посипте зверху зеленою цибулею і подавайте.

Рецепт тофу з сіллю та перцем і заправкою з авокадо

Інгредієнти:

  • 280 г екстра-твердого тофу
  • 5 ст. л. звичайного борошна
  • 250 г приготованого коричневого рису
  • 1 велике авокадо
  • 1 лайм
  • 10 ст. л. рослинної олії
  • 2 червоних перці чилі

Метод:

1. Розріжте 1 блок тофу вагою 280 г на 6 скибочок поперек.

2. Додайте 5 ст. л. борошна в тарілку, потім подрібніть з 1 ст. л. чорного перцю. Щедро приправте сіллю і перемішайте.

3 Обваляйте тофу в приправленому борошні та залиште на тарілці, щоб він був готовий до смаження пізніше.

4. Приготуйте 1 250-грамовий пакетик рису згідно з інструкцією виробника.

5. Вийміть м'якоть з авокадо. Дрібно натріть цедру 1 лайма і вичавіть сік.

6. Збийте до однорідної маси ручним блендером, потім приправте за смаком сіллю і перцем.

7. Додайте 10 столових ложок олії у велику сковорідку і поставте її на середньо-сильний вогонь.

8. Щойно олія розжариться, акуратно викладіть тофу. Обсмажте з одного боку протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору, перш ніж перевернути і повторити з наступним. 

10. Розкладіть заправку з авокадо по тарілках. Викладіть ложкою рис, зверху покладіть тофу і прикрасьте кружечками червоного перцю чилі.

Рецепт смаженої цвітної капусти, шпинату, "картоплі" і кокосового каррі

(Цей рецепт чудово підходить для тієї ж ваги очищеного і нарізаного кубиками гарбуза, якщо ви не любитель цвітної капусти).

Інгредієнти:

  • 1 коричнева цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • 20 г свіжого імбиру
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. насіння кмину
  • 1 цвітна капуста (приблизно 800 г)
  • 2 ч. л. порошку каррі
  • 400 г консервованого кокосового молока
  • 200 г свіжого шпинату
  • 50 г солоних чіпсів
  • 20 г мигдальних пластівців
  • 10 г свіжої зеленої цибулі
  • 2 коржі

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 220 °C.

2. Розріжте навпіл, очистіть і крупно наріжте 1 цибулину. Очистіть і подрібніть 3 зубчики часнику та 20 г імбиру.

3. Додайте 2 ст. л. олії в середню каструлю і поставте її на середній вогонь.

4. Щойно олія розжариться, додайте цибулю, 1 ст. л. кмину, часник та імбир. Смажте 6-8 хвилин, поки не стане м'яким.

5. Зріжте невеликі суцвіття зі стебла цвітної капусти прямо у велике деко для запікання. У цьому рецепті нам не потрібні листя або стебло.

6. Перемішайте цвітну капусту на деку з 3 ст. л. олії, 2 ч. л. порошку карі та щедрою дрібкою солі.

7. Смажте 10-15 хвилин, доки не стане м'яким і місцями не підрум'яниться.

8. Додайте в каструлю де смажились овочі 1 банку кокосового молока об'ємом 400 г.

9. Додайте 200 г шпинату, 50 г солоних чіпсів, 20 г мигдалю і 10 г зеленої цибулі.

10. Тушкуйте ще 8-10 хвилин, поки шпинат і чіпси не почнуть розпадатися.

11. Випікайте коржі в духовці протягом 4-5 хвилин, доки вони не стануть золотистими і хрусткими місцями.

12. Збийте кокосовий соус до однорідної консистенції. За необхідності приправте сіллю за смаком, але пам'ятайте, що ви вже добре приправили його чіпсами.

13. Розлийте соус по мисках і зверху покладіть смажені суцвіття цвітної капусти. Подавайте з 1 коржем на порцію.

Раніше УНІАН ділився чотирма шикарними рецептами з овочевої суміші.

Вас також можуть зацікавити новини: