На одеські пляжі викинуло нафтопродукти / фото Думская

У передмісті Одеси в Чорному морі зафіксовано розлив нафтопродуктів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив директор департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міськради Віталій Денисов.

«Минулої неділі, 7 липня, надійшла інформація про розлив нафтопродуктів у районі пляжу Дофінівка та прилеглої території. Нами було здійснено виїзд і, дійсно, виявлено плівку сріблястого кольору й видимі частки нафтопродуктів», - сказав він.

Читайте такожБільше не чорне: море в Одесі раптово позеленіло (фото, відео)

За словами чиновника, співробітники департаменту звернулися до Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу з відповідною заявою. Також підготовлено звернення до цієї інспекції для встановлення джерела розливу - скидання нафтопродуктів. Як припускають, джерело - якесь судно або розташоване поблизу підприємство.

Як зазначив Денисов, вчора було відібрано проби морської води й зараз екологи проводять відповідні аналізи.

Фахівець зазначив, що виявлена пляма велика - огинає кілька пляжів. Спочатку скидання було в море, а потім нафтопродукти прибило на пляж до берега.

Також існує ризик того, що пляма дійде до міських пляжів. Тому мерія звернеться до Одеського морського порту з проханням посприяти в нейтралізації скидання за допомогою спеціального обладнання.

За словами очевидців, нафтопродукти на приміських пляжах досягли берега, люди не можуть увійти (вийти) з води, щоб не забруднитися. При цьому плями з тіла складно змити.