В Україні подорожчали овочі / фото ua.depositphotos.com

На українському ринку збільшення попиту на тепличні огірки напередодні новорічних свят, а також суттєве скорочення пропозиції цієї продукції стимулюють її подорожчання.

Про це йдеться на аналітичній платформі EastFruit. Зазначається, що з початку цього тижня відпускні ціни на імпортні огірки на українському ринку зросли в середньому на 10%.

Сьогодні продавці готові відвантажувати якісний огірок за 55-65 грн/кг.

Відео дня

"Такий ціновий тренд трейдери пов’язують одразу з кількома факторами. Насамперед зростання цін спровоковане подорожчанням огірка в Туреччині, яка на цей час виступає фактично єдиним постачальником цієї продукції на український ринок. Щобільше, постачання турецького огірка є досить малооб’ємним і нестабільним, що також впливає на ціни", - йдеться в повідомленні.

Аналітики повідомляють, що сьогодні огірок в Україні пропонується до продажу фактично за тими ж цінами, що й рік тому.

Ціни на продукти в Україні

Як повідомляв УНІАН, цьогоріч приготувати 3 кг салату "Олів’є" до святкового столу на середню сім’ю українцям коштуватиме 303,99 грн, тоді як торік його ціна становила 209,9 грн, тобто вартість відносно минулого року зросла на 45%.

Водночас новорічне меню зі страв, які є традиційними для столу середньостатистичної родини - салати, м’ясні та рибні продукти, овочі, фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, напої тощо, - коштуватимуть родині з чотирьох осіб у близько 2 тис. 655,17 грн, тобто на 43,9% дорожче, ніж торік.

Зазначимо, що ціна на цитрусові в річному еквіваленті в середньому зросла на 74%. У грудні 2021 року кілограм цих фруктів можна було придбати в середньому за 25,7 грн, тода як цього року - 61,7 грн.

Вас також можуть зацікавити новини: