17 липня закінчується термін дії "зернової угоди" / фото facebook.com/MinInfra.UA

Турецькі кораблі військово-морських сил супроводжуватимуть судна "зерновим коридором", якщо Росія вийде з угоди.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук. За його словами, повноцінно "коридор" не працюватиме ні в липні, ні в серпні, тому що це буде час для перемовин. Марчук нагадав, що Ердоган планує зустрітись з Путіним в серпні.

Проте, як зазначив заступник голови ВАР, в разі виходу Росії із "зернової угоди" Туреччина дала згоду супроводжувати судна із українським зерном до Босфору.

Відео дня

"Ми від Туреччини отримали підтвердження, що вони готові своїми військово-морськими силами гарантувати проходження коридором до Босфору. Це також викликає певне оптимістичне бачення подальшої історії з експортом української продукції", - розповів Марчук.

Зернова угода - що відомо

Як повідомляв УНІАН, з кінця червня "зернова угода" практично не діє, тому що Росія саботує роботу спільних механізмів її реалізації. 

17 липня закінчується термін дії "зернової угоди". Росія вже заявила, що не має наміру її продовжувати і вимагає, щоб з неї зняли частину санкцій і почали купувати її товари.

Натомість Україна розглядає на такий випадок "План Б" для організації експорту без участі росіян в "угоді". Зокрема, це полягає в розвитку експорту через Дунайські порти України в кооперації з Молдовою та Румунією.

Вас також можуть зацікавити новини: