Ремонт другого енергоблоку Хмельницької АЕС продовжиться до 18 листопада 2019 року

Хмельницька АЕС планує з 27 вересня вивести енергоблок №2 в середній планово-попереджувальний ремонт (ППР), який продовжиться до 18 листопада 2019 року.

У рамках ППР планується провести середній ремонт реактора та генератора, ремонт тепломеханічного та електричного обладнання, а також обладнання теплової автоматики та вимірювання.

Під час ремонтних робіт здійснюватимуться відповідні роботи з ядерним паливом, ремонт каналів систем безпеки. Контрольно-профілактичні роботи проводитимуться на системі попереднього напруження захисної оболонки.

Відео дня

Заплановано провести капітальний ремонт парогенератора, головного циркуляційного насоса, гідроємностей системи аварійного охолодження, циліндра низького тиску, підігрівачів високого тиску, циркуляційного насоса, арматури реакторного та турбінного відділень.

Протягом ППР здійснюватиметься експлуатаційний контроль металу обладнання і трубопроводів, роботи з проведення технічного огляду обладнання і трубопроводів.

За словами начальника відділу планування і проведення ремонту ХАЕС Івана Микитенка, у рамках ППР-2019 на енергоблоці №2 здійснюватимуться також роботи із реконструкції та модернізації. Зокрема, заплановано здійснити п’ять заходів, направлених на виконання Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки і продовження термінів експлуатації обладнання.

Довідка. Хмельницька АЕС (ХАЕС) – розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені у 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції – покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.