Чи буде світло: стало відомо про вплив підриву Каховської ГЕС на енергосистему

Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів.

Підрив Каховської ГЕС російськими окупаційними військами та спричинені цим руйнування наразі не вплинули на стабільну роботу енергосистеми, повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго".

"Підрив російськими окупаційними військами Каховської ГЕС та спричинені цим руйнування наразі не вплинули на стабільну роботу енергосистеми. "Укренерго" спільно з "Укргідроенерго" контролюють ситуацію, проводиться оцінка ризиків", - йдеться у повідомленні.

Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Триває ремонтна кампанія на багатьох електростанціях, тож в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. 

"Тому упродовж дня просимо розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечірніх годин на інші періоди доби", - наголошують в енергокомпанії.

Підрив Каховської ГЕС - що важливо знати

Як повідомляв УНІАН, вранці 6 червня стало відомо про підрив дамби Каховської ГЕС. Дамба зазнала серйозних пошкоджень, що призвело до неконтрольованого виливання води з Каховського водосховища. 

Через це є загроза затоплення близько 80 населених пунктів. Небезпека загрожує населеним пунктам, розташованим на півдні України.

У Херсонській ОВА заявили, що рівень води через підрив Каховської ГЕС дійде критичного близько 11-ї години. Людей закликають терміново зібрати документи, речі першої необхідності та чекати на евакуаційні автобуси.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС немає безпосереднього ризику для ядерної безпеки на Запорізькій атомній електростанції.