Молдова шукає нового постачальника газу / скріншот

Влада Молдови шукає нового постачальника газу для заміни "Газпрому". Вже обрали сім компаній, які забезпечуватимуть країну газом вже з наступного місяця.

Про це повідомляє Reuters.

За словами віце-прем'єра Молдови Андрія Спину, російський газовий монополіст "непередбачуваний". При цьому Молдова розраховує отримати 300 мільйонів євро від ЄБРР, якщо Москва зупинить поставки газу.

Відео дня

"Поки ми вибрали сім компаній. "Газпром" в них не входить", - заявив політик.

Відзначається, що "Газпром" може зупинити подачу газу, якщо не буде завершено аудит заборгованості за поставки, яку оцінюють в 709 мільйонів доларів. У Кишиневі пообіцяли визнати борг, якщо його підтвердить незалежний аудит, який не провели.

"Ми дізнаємося про його рішення щодо постачання газу в жовтні в останній день, можливо, в останні кілька годин", - підсумував спину.

Як раніше повідомляв УНІАН, 31 Серпня "Газпром" тимчасово зупинив поставки газу в Європу по "Північному потоку". Компанія заявила, що на частинах трубопровідного компресора були виявлені витоки масла, і обладнання довелося відключити до їх усунення.

Увечері 2 вересня російська газова компанія "Газпром" оголосила про повну зупинку прокачування газу по трубопроводу "Північний потік" на невизначений термін. У Білому домі і Єврокомісії відреагувавши на рішення РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: