Україна ще відновлює свою енергетику / фото УНІАН, Микола Тис

Влітку в Україні знову може виникнути дефіцит електроенергії. Після масованих ракетних обстрілів української інфраструктури російськими окупантами, енергетична система все ще перебуває у складному становищі.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону. За його словами, дефіцит електроенергії є сезонним явищем, однак зазвичай в Україні протягом сезону весни та літа спостерігається надлишок потужності.

"Тоді Україна здатна експортувати електроенергію, а восени-взимку - дефіцит. А от цього року через пошкодження наших електростанцій ми можемо бачити дефіцит і влітку і його треба буде компенсувати збільшенням потужностей на електростанціях, а також імпортом електроенергії", - додав Кудрицький.

Відео дня

Українська енергетика

Як повідомляв УНІАН, з 12 лютого дефіциту потужності в енергосистемі України не виникало.

Раніше в "Укренерго" заявляли, що економія електроенергії важлива завжди, в цьому Україна наближаємося до європейських стандартів.

За словами президента Володимира Зеленського, українська влада вже почала підготовку енергетичної системи країни до наступної зими.

Вас також можуть зацікавити новини: