"Північний потік" був підірваний у вересні 2022 року / фото ua.depositphotos.com

Захід вже завершив розслідування підриву російського газопроводу "Північний потік", однак не поспішає оприлюднювати результати.

Таку думку висловив президент Центру глобалістики Стратегія ХХІ Михайло Гончар, зазначивши при цьому, що причетність Росії до підриву газопроводу не викликає сумнівів, повідомляє Radio NV.

"Досить швидко було все з'ясовано. Але не оприлюднюється не з тієї причини, щоб не зіпсувати відносини з Україною... коли має місце факт, що це зробила Росія, потрібно робити рішучі кроки. Тут вже просто заявами не обійдешся", — зазначив Гончар.

Відео дня

Він також зазначив, що замовчування результатів розслідування може призвести до серйозних наслідків.

"Це й надалі спонукатиме до того, що не тільки можуть бути якісь диверсійні дії на НАТІвських та ЄСівських комунікаціях, але і в медіапросторі будуть розпалюватися ось ці пристрасті, пов'язані з тим, що "їх там немає", що це не росіяни зробили, що це українці", - зазначив експерт.

Підрив "Північного потоку"

У вересні 2022 року на російському газопроводі "Північний потік 2", прокладеному по дну Балтійського моря, сталися вибухи. Газопровід фактично був приведений в непридатний до використання стан.

У березні 2023 року Москва заявила, що не вірить, що "Північний потік" підірвали українці. У Путіна зробили заяву.

У серпні 2023 року Глава Міноборони України Олексій Резніков прокоментував чутки про те, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний особисто міг курирувати спецоперацію з підриву ниток газопроводів "Північних потоків".

У канцелярії глави уряду Німеччини Олафа Шольца назвали "спекуляцією" розслідування німецьких журналістів щодо ролі Валерія Залужного в підриві "Північних потоків".

Вас також можуть зацікавити новини: