Білий дім налаштований підтримувати Україну, наголосила Джанет Єллен / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що підтримка України залишається "найвищим пріоритетом" для Сполучених Штатів і Європи, назвавши це вкрай важливим для підтримки військової боротьби України проти вторгнення Росії, повідомляє Reuters.

За її словами, адміністрація Байдена налаштована підтримувати Україну "стільки, скільки це буде потрібно", і боротиметься за те, щоб двопартійна більшість у Конгресі США затвердила "стабільну" та безперебійну допомогу зруйнованій війною країні. 

"Ми не можемо дозволити Україні програти війну з економічних причин, коли вона продемонструвала здатність досягати успіху на полі бою", - цитує Єллен видання.

Відео дня

Допомога Україні від міжнародних партнерів

Як повідомляв УНІАН, міністр фінансів України Сергій Марченко нещодавно зазначив, що Україні стає все важче отримати фінансову підтримку, оскільки увага чиновників у ключових країнах-донорах перемикається на майбутні вибори, а геополітична напруженість посилюється.

За його словами, оскільки війна з Росією триває, Україні необхідно заручитися фінансовою підтримкою Заходу, щоб покрити дефіцит бюджету в 43 мільярди доларів в 2024 році.

Президент США Джо Байден заявив, що вони здатні надавати підтримку і Ізраїлю, і Україні, зберігаючи при цьому "загальну міжнародну оборону".

Вас також можуть зацікавити новини: