Нацбанк ввів в обіг нову пам’ятну монету / фото УНІАН

Сьогодні, 14 лютого, в День закоханих, Національний банк вводить у обіг пам’ятну монету "Кохання", повідомила прес-служба регулятора.

Пам’ятна монета "Кохання" виготовлена з нейзильберу та має номінал 5 гривень.

"На аверсі  розміщено стилізовану троянду у вигляді серця. Її пелюстки – це слова "кохання", написані найпоширенішими мовами світу. Це додатково підкреслює універсальність та безмежність цього почуття, яке не знає ані кордонів, ані мовних бар’єрів", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

На реверсі монети зображено серце, від якого рівномірно розходяться хвилі. Зазначається, що така композиція символізує "всеосяжність кохання, вібрації якого сягають найпотаємніших глибин душі".

Із 14 лютого 2024 року монети продаватимуться в інтернет-магазині НБУ, а поступово – і банками-дистриб’юторами. Тираж монети – до 50 000 штук.

колаж УНІАН, фото НБУ

Пам’ятні монети в Україні

Наприкінці 2023 року Нацбанк презентував набір пам’ятних монет "Щедрик – колядка дзвонів", присвячений одному з національних музичних символів України – всесвітньовідомій колядці "Щедрик".

У День Збройних Сил України, 6 грудня 2023 року, в Національному банку відбулася презентація нової обігової пам’ятної монети "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України". 

2 жовтня 2023 року, з нагоди Дня захисників та захисниць України, в Національному банку презентували нові пам’ятні монети "Захисниці", присвячені українським жінкам, які стали на захист Батьківщини.

Вас також можуть зацікавити новини: