Американський суд ухвалив історичне рішення / фото REUTERS

Американський суд вперше ухвалив рішення про конфіскацію активів російського олігарха на користь України. Про це повідомляє інформагенція Reuters.

Йдеться про 5,4 мільйона доларів, що належали російському олігарху Костянтину Малофєєву, який перебуває під санкціями. 2 лютого окружний суддя США Пол Гардефе у федеральному суді Манхеттена дозволив прокуратурі конфіскувати ці активи.

Видання нагадує, що ще минулого року Міністерство юстиції США створило робочу групу, яка цілеспрямовано займається питаннями конфіскації активів, що належать оточенню Путіна.

Відео дня

Також наприкінці минулого року президент США Джо Байден підписав закон, який дозволяє направляти конфісковані у росіян активи на допомогу для України.

Зазначається, що Костянтин Малофєєв є одним з прямих винуватців війни в Україні. Саме він профінансував угруповання російського диверсанта Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, яке вторглося на Донбас навесні 2014 року і розв'язало повноцінні бойові дії.

Санкції проти Росії - останні новини

Минулого тижня президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти юридичних і фізичних осіб, яких Росія використовує, щоб перевозити залізницею військову техніку і солдатів.

В ЄС обговорюють новий пакет санкцій проти Росії у зв'язку зі збройною агресією в Україні. Одним з проблемних напрямків є заборона на імпорт алмазів з РФ. Проти виступила Бельгія.

Наприкінці січня Рада Європейського Союзу продовжила дію раніше введених економічних санкцій проти Росії ще на півроку - до 31 липня.

Вас також можуть зацікавити новини: