Український Ашан звернувся до центрального офісу компанії з вимогою надати пояснення щодо допомоги РФ

Вітчизняна філія компанії обурена діями їхніх "колег".

Сьогодні ЗМІ опублікували інформацію про допомогу російської філії "Ашану" армії окупанта. Український офіс цієї мережі гіпермаркетів звернувся до центрального керівництва компанії з вимогою надати пояснення щодо цього інциденту. У зверненні українське керівництво "Ашану" повідомляє тільки про часткову комунікацію.

"Ми шоковані інформацією, яка була опублікована в журналістському розслідуванні щодо допомоги армії країни-агресорки.

Ми терміново звернулись до офісу у Франції. Вони цю інформацію спростовують. Ми очікуємо на офіційну комунікацію", - повідомляє "Ашан Україна" на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Відзначимо, що із журналістського розслідування стало відомо, що російська філія "Ашану" допомагає окупантам з постачанням товарів, а також співпрацює з ними щодо мобілізації власних співробітників.

Французьке керівництво "Ашану" на даний момент лише заявило, що вони поза політикою і не займаються підтримкою військовослужбовців. Натомість російський офіс жодних коментарів щодо інциденту не надав.

"Ашан": як розвивалися події компанії в Росії та Україні під час повномасштабної війни

У Франції ще у березні заявляли, що "Ашан" не планує іти з ринку РФ.

Згодом, у квітні, "Ашан" частково згорнув роботу в Росії. У тому числі холдинг заявив про відмову у інвестиціях.

За березень 2022-го року філія "Ашан Україна" втратила 50% товарообігу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, своєю чергою, закликав українців бойкотувати компанії, що працюють в Росії: Leroy Merlin, Decathlon і Auchan.

Вас також можуть зацікавити новини: