Великі інвестиції: навіщо люди вкладаються в нерухомість преміум-класу

09:10, 31.08.2021
6 хв. НК

Чим цікаві вкладення капіталу в найдорожче житло Києва.

Останніми роками українське суспільство охопила справжня хвиля інвестування. Сьогодні усвідомлення того, що гроші повинні працювати, прийшло практично до всіх, хто має капітал. При цьому доступних варіантів, які не потребують від інвестора високого рівня експертизи, існує не так вже й багато. Це інвестиції в стартапи і цінні папери, банківські депозити та вкладення в нерухомість.

Перший варіант при теоретичній можливості отримати найвищу прибутковість одночасно і найбільш ризиковий. Це майже лотерея: навіть будучи фахівцем поряд з імовірним збільшенням інвестицій завжди є небезпека помилитися і втратити свої гроші.

Куди більш безпечною альтернативою уявляються банківські депозити. Втім, дієвим механізмом отримання доходу їх назвати складно. Відсотки, пропоновані банками при розміщенні в гривні, майже завжди нижче за рівень знецінення національної валюти внаслідок інфляції та девальвації. А в валютних депозитах дохід настільки малий, що скоріше може вважатися безкоштовною послугою зберігання грошей.

Відео дня

Крім того, свіжий ще в пам'яті банкопад 2014-2015 років. Про це свідчить нове опитування Центру Разумкова: комерційним банкам не довіряють понад 70% українців. Здебільшого це продиктовано діючої політикою гарантування вкладів. Незалежно від суми депозиту в разі краху фінустанови вдасться повернути тільки 200 тисяч гривень.

Вкладення в нерухомість

Для наших співвітчизників купівля квадратних метрів в новобудовах є найпростішим і найзрозумілішим способом заробітку, отримання пасивного доходу або навіть просто підвищення капіталізації свого вкладення.

По-перше, тому що ціна квадратного метра в будинку, що зводиться, підвищується під час будівництва: від старту до введення в експлуатацію це додає до вартості 30-45%. По-друге, тому що вартість нерухомості в столиці зростає ще й під дією ринкових факторів. Наприклад, житло найвищого цінового сегмента за останні 12 місяців в середньому зросла в ціні на 9,3%.

В цілому ринок новобудов України представлений чотирма основними класами: це економ, комфорт, бізнес і преміум. У кожного з них свої особливості і характеристики. Але в даному матеріалі ми зупинимося саме на останньому як найдорожчому і найякіснішому. Кому він підійде і чому варто вкладатися саме в нього, вивчимо на прикладі ЖК Krauss Gallery, який будується в самому центрі Києва девелопером "Креатор-Буд".

Навіщо інвестувати в елітну нерухомість

Очевидно, що для вкладень в найдорожчі об'єкти, представлені на столичному ринку житла, потрібно мати більший капітал, ніж у випадку з більш низькими класами. Так, в ЖК Krauss Gallery ціна квадратного метра зараз починається від 103,5 тисяч гривень. Тобто поріг входу для інвестора в даному випадку дуже високий.

Великі інвестиції: навіщо люди вкладаються в нерухомість преміум-класу

Але преміум-клас як предмет інвестицій має і ряд переваг, які вигідно відрізняють його від інших. Головна з них - це обмеженість пропозиції. У той час як інвестори в інших класах конкурують один з одним і новими проектами, що постійно з'являються, тут кожен об'єкт - практично штучний товар. Так, при чіткому запиті на елітну новобудову біля Бессарабської площі у людини банально не буде іншого вибору, окрім проекту від "Креатор-Буд". В якому передбачено тільки 73 квартири і апартаменти. А враховуючи, що місця під забудову в центрі Києва практично немає, з часом цей дефіцит буде тільки посилюватися.

Важливим фактором тут виступає і незмінність оточення: немає ризиків трансформації локації через зміну зонування, генплану, перенаправлення транспортних потоків. Центр Києва залишиться центром завжди.

Великі інвестиції: навіщо люди вкладаються в нерухомість преміум-класу

Ще одна перевага - преміум-клас як вкладення більш захищений від різних потрясінь. На нього майже не впливають політичні і економічні кризи: навіть в такий час тут спостерігається зростання цін, хоча в інших сегментах забудовники нерідко змушені вдаватися до демпінгу.

Як вибрати елітне житло

Перше, на що варто звернути увагу при вкладенні в "преміум" - це те, наскільки класу відповідає локація і оточення. Наприклад, Krauss Gallery будується на вулиці Круглоуніверситетська, 5-7, в 200 метрах від Хрещатика. Тому навіть розташований на порівняно спокійній вулиці без активного трафіку і туристичного потоку, він завжди залишається в гущі ділового і культурного життя Печерського району. Головні торгові центри та магазини, ключові адміністративні установи, мистецькі галереї, елітні навчальні заклади, клініки і фітнес-клуби - тут дійсно абсолютно все поруч. Доповнюється це інфраструктурою самого ЖК - чотирирівневим підземним паркінгом, в якому місць більше, ніж житлових юнітів в будинку, зонами відпочинку, дитячою кімнатою, спортзалом, терасою на даху і офісами на перших поверхах.

Великі інвестиції: навіщо люди вкладаються в нерухомість преміум-класу

Друга важлива умова - відповідність самого об'єкта заявленому класу. У ЖК Krauss Gallery це такі характеристики як триметрові стелі, найвищий рівень сервісу, безпеки та приватності, видатний архітектурний проект від бюро AIMM з каскадними формами, натуральним каменем, панорамними вікнами і вхідною групою з 3D-скла. Це і підхід до матеріалів і технологій - стіни з червоної цегли, додаткова шумоізоляція, прогресивні системи кондиціонування, контролю доступу, "розумний дім" та багато іншого. "Преміум" не допускає компромісів ні в чому.

І, нарешті, обов'язково варто враховувати репутацію девелопера і виконання ним своїх зобов'язань. Так, "Креатор-Буд" працює в Україні з 2006 року і за цей час став беззаперечним лідером в рідному Тернополі. Сьогодні він також активно освоює ринки нерухомості Львова та Києва. Krauss Gallery став третім проектом компанії в столиці, при цьому перший з них - будинок на Науки, 58 - вже введено в експлуатацію. Причому без затримок по строках, що для Києва 2021 року, на жаль, скоріше приємний виняток. І, отже, це однозначно позитивний сигнал для нових інвесторів.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся