
Якщо вдома немає нічого солодкого, але хочеться себе побалувати - спробуйте цей приголомшливий пиріг на кефірі. Через додавання манної крупи він отримав назву манник. Випічка завжди виходить повітряною і вологою всередині. А манка надає їй приємної пухкої структури. Рецепт дуже легко запам'ятати і ще простіше втілити.
Манник на кефірі пишний
Страва сподобається тим, хто любить десерти нашвидкуруч. Достатньо лише відміряти правильну кількість продуктів, змішати і поставити в духовку.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- склянка борошна;
- склянка манки;
- склянка кефіру;
- склянка цукру;
- одне яйце;
- щіпка солі;
- щіпка соди.
Духовку одразу ввімкніть розігріватися до 180°.
Кефір краще залишити на столі на ніч або на добу, щоб він трохи підкис. Змішати з манкою і відкласти на 20 хвилин для набухання крупи. Вмішати яйце, сіль і цукор, ретельно перемішати. Борошно просіяти через дрібне сито, щоб манник був повітряним. Вмішати в решту маси і замісити, поки тісто не стане однорідним. В останню чергу додати соду.
Вилийте суміш у форму для пирога, змащену маслом або вистелену пергаментом. Готуйте близько 30-40 хвилин, періодично перевіряючи готовність десерту зубочисткою. Готовий манник на кефірі остудити і посипати пудрою.
Це найпростіший базовий рецепт. Якщо хочете зробити пиріг солодкий і з начинкою, можна розрізати його і змастити варенням, згущеним молоком або будь-яким іншим кремом на ваш смак. Також у саме тісто за бажанням додають фрукти або ягоди перед випіканням.