
Якщо чекаєте гостей, але не хочете годинами стирчати на кухні, то подайте закуски з лаваша на святковий стіл. Вони дуже просто готуються, не вимагають термічної обробки і мають гарний вигляд у розрізі. А головний їхній плюс у тому, що ви можете зробити начинку з будь-яких продуктів, котрі є в холодильнику.
- Закуска з лаваша з сиром, зеленню і часником
- Закуска з лаваша з крабовими паличками
- Закуска з лаваша з копченою куркою і морквою по-корейськи
- Закуска з лаваша на святковий стіл із червоною рибою
Закуска з лаваша з сиром, зеленню та часником
У цьому рецепті ми загортаємо в рулет сирно-часникову начинку. Виходить одночасно ніжний і пікантний смак.
Вам знадобляться такі продукти:
- 3-4 листи лаваша;
- 300 грамів сиру;
- 4 яйця;
- 3-4 зубчики часнику;
- 100 грамів майонезу;
- пучок зелені.
Яйця відваріть круто, остудіть і натріть. Таким же чином подрібніть сир. Дрібно порубайте зелень і видавіть через прес часник. Змішайте всі інгредієнти разом із майонезом. Лаваші рівномірно змастіть начинкою, викладіть аркуші один на одного і загорніть у тугий рулет. Поставте в холодильник мінімум на годину.
Така закуска з лаваша з плавленим сиром гарна і в холодному вигляді, але за бажання її можна запекти в духовці.
Закуска з лаваша з крабовими паличками
Загорніть класичний крабовий салат у рулет і спробуйте, як це смачно.
Підготуйте такі продукти:
- 3 лаваші;
- 150 грамів крабових паличок;
- 4 яйця;
- 100 грамів сиру;
- 1 плавлений сирок;
- пучок зелені;
- сіль, перець за смаком.
Натріть в окремі миски варені яйця, сир і палички на тертці. Дуже дрібно поріжте зелень. Плавлений сир заморозьте в мікрохвильовці та також потріть.
Викладаємо страву в три шари лаваша. Кожен лист змащуємо такими начинками: перший - майонезом, крабовими паличками, кропом. Другий - сумішшю плавленого сиру та яєць. Третій - майонезом і рештою сиру. Загортаємо у формі рулету і залишаємо в холодильнику мінімум на 4 години.
Закуска з лаваша з копченою куркою та морквою по-корейськи
Страва виходить ситною, високобілковою і соковитою. Її навіть можна подавати на друге.
Список інгредієнтів:
- 2 листи лаваша;
- 250 грамів копченого курячого філе;
- 100 грамів сиру;
- 100 грамів салатного листя;
- 80 грамів моркви по-корейськи.
Листя салату ретельно промийте. Сир натріть, а м'ясо наріжте соломкою. Кожен пласт лаваша змастіть майонезом з одного боку.

Потім викладіть продукти так, як показано на фото вище. Спочатку посипте перший лист лаваша куркою, а на лівий край викладіть сир. Потім накрийте другим лавашем зверху, на нього викладіть салат і моркву з лівого краю. Загорніть у тугий рулет. Подавайте закуски з лаваша нарізаними на тонкі кільця.
Закуска з лаваша на святковий стіл із червоною рибою
Цей вишуканий рецепт стане хітом будь-якого свята.
Повний список продуктів такий:
- 2 листи лаваша;
- 250 грамів слабосоленої сьомги або лосося;
- 1 огірок;
- 200 грамів крем-сиру;
- 100 грамів листя салату;
- зелень за смаком.
Сир заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він розм'якшився. Салат і зелень ретельно промийте. Наріжте рибу кубиком, а огірки - кільцями.
Перший аркуш лаваша змастіть половиною сиру і розкладіть по всій поверхні зелень і листя салату. Накрийте другим листом, змащеним рештою сиру. На ньому розкладіть сьомгу й огірок. Загорніть страву в щільний рулет і дайте настоятися хоча б 2 години. Щоб закуска з тонкого лаваша мала гарний вигляд, нарізайте її гострим ножем.