ппп

Міністерство інфраструктури України домовилося з турецькими колегами про збільшення квоти дозволів Туреччини для українських автомобільних перевізників на 2014 рік. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.

Згідно з повідомленням, це питання було розглянуто 18-19 лютого в Анкарі (Туреччина) під час чергового засідання українсько-турецької Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень.

"Кількість двосторонніх дозволів збільшено на 600, транзитних - на 2000, для порожнього в'їзду - на 250", - повідомили в Мінінфраструктури.

Відео дня

Перевізники будуть додатково проінформовані про розподіл та оформлення цих дозволів після фактичного отримання дозволів українською стороною.

Читайте такожВ Україні запустили автоматизовану систему дозволів на міжнародні перевезення

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури України отримало понад 1,2 тис. заявок на участь у розподілі разових дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень в 2014 році.

Мінінфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автоперевізників (АсМАП) планує розробити механізм контролю видачі, використання та повернення дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень.

Міністерство також має намір ініціювати введення бездозвільної системи здійснення міжнародних перевезень з Польщею, Фінляндією, Туреччиною, Словаччиною, Румунією, Латвією, Грузією та Вірменією.

Читайте такожУкраїна і Хорватія збільшили квоти дозволів для автоперевізників

Довідка УНІАН. Дозвіл (autorisation) на міжнародні автомобільні перевезення - це документ, який видається Міністерству інфраструктури України іноземною державою для видачі перевізнику України з метою в'їзду українського автотранспортного засобу на територію тієї держави, яка його подала.