Сьогодні після 10:00 польські фермери припинили дії з блокування руху вантажівок / фото ua.depositphotos.com

Польські протестувальники сьогодні розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною. 

"Висловлюємо вдячність польському Міністерству за конструктивну роботу з розблокування кордону. А також галузевим асоціаціям обох країн. Переговори які тривали були нелегкими, але головне, що ми маємо результат", - повідомив міністр агрополітики Микола Сольський у Telegram.

Як зазначили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, сьогодні після 10:00 за київським часом польські фермери припинили дії з блокування руху вантажним транспортним засобам перед пунктом пропуску "Гребенне-Рава-Руська". Оформлення та пропуск через кордон вантажівок у двох напрямках здійснюється у звичайному режимі. 

Відео дня

"Водночас, за наявною інформацією, на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Даний вид вантажу може слідувати по території Польщі виключно в режимі транзиту", - наголосили у ДПСУ. 

Зазначається, що на цей час з боку суміжної держави накопичення вантажівок не спостерігається, на виїзд з України ваговози рухаються за е-Чергою.  

Блокування кордону – останні новини

22 квітня було відновлено рух вантажівок через пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" після майже трьох місяців блокади зі сторони польських фермерів. 

16 квітня польські фермери припинили блокувати рух вантажного транспорту на кордоні біля пункту пропуску "Долгобичув-Угринів". 

Вас також можуть зацікавити новини: