Tesla має найкращі позиції серед розробників людиноподібних роботів / скріншот

Людиноподібний робот Tesla під назвою Optimus все ще на стадії розробки, але його можуть виставити на продаж вже до кінця 2025 року.

Як повідомляє Reuters, СЕО компанії Ілон Маск під час спілкування з інвесторами також припустив, що робот зможе виконувати завдання на заводі Tesla вже до кінця поточного року. 

За словами Маска, Tesla має найкращі позиції серед розробників людиноподібних роботів досягти масового виробництва завдяки ефективній роботі штучного інтелекту безпосередньо на самих роботах.

Відео дня

Зазначається, що кілька компаній зробили ставку на людиноподібних роботів, щоб задовольнити потенційну нестачу робочої сили та виконувати повторювані завдання, які можуть бути небезпечними або виснажливими в таких галузях, як логістика, складське господарство, роздрібна торгівля та виробництво. 

Людиноподібні роботи вже кілька років розробляються японською Honda і Hyundai Motor Boston Dynamics.

Цього року стартап Figure, який підтримується Microsoft і Nvidia, підписав угоду про партнерство з німецьким автовиробником BMW щодо використання гуманоїдних роботів на заводі у США. 

Робот Optimus від Tesla - що відомо 

У жовтні 2022 року компанія Ілона Маска Tesla продемонструвала робочий прототип робота-гуманоїда Optimus, який буде займатися монотонними справами замість людей. 

Пізніше, у вересні 2023 року, Маск показав нове відео за участю свого людиноподібного робота Optimus. Згідно відео, робота навчили самостійно сортувати предмети та навіть займатися йогою, утримуючи власну вагу на одній "нозі".

Вас також можуть зацікавити новини: