З початку реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" дорожні компанії в Україні оновили 53% техніки, повідомляє Mintrans із посиланням на виступ заступника голови Укравтодору Андрія Івка на MINTRANS Forum 2021.

Станом на зараз на дорожніх роботах, які виконують по всій Україні за програмою "Велике будівництво", задіяно 6080 одиниць спецтехніки та 3150 одиниць автотранспортної техніки.

"За нашими даними, великі компанії вже змінюють понад 50% тієї техніки, яка зараз є. Це буде нова техніка. За даними Національної асоціації дорожників країни, працює вже понад 9000 одиниць дорожньої техніки — це лише за інформацією НАДУ. Так я вважаю, що ця цифра набагато більша", — зазначив Івко.

Відео дня

Крім відновлення техніки, президентська програма, за словами Івка, дала поштовх до розвитку виробників будматеріалів.

"Якщо до 2019 року ми фіксували, що 60% будматеріалів йде на житлове будівництво, то сьогодні ми фіксуємо, що вже 80% щебню, виробленого в країні, йде на дорожнє будівництво. І це в той момент, коли потреба у щебні збільшилась утричі", — сказав він.

Нагадаємо, що програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" передбачено зробити до кінця 2024 року 24 тис. км. доріг — це фактично всі траси національного значення та дороги, що перебувають на балансі обласних служб автошляхів.