Керівництво генпрокуратури не має жодних претензій до слідчого, який розслідує справу, порушену стосовно колишнього першого заступника міністра охорони здоров’я України Миколи ПРОДАНЧУКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в генпрокуратурі в інтерв’ю журналістам заявив в. о. генпрокурора Сергій ВИНОКУРОВ.

«Прокурори наглядають за слідчими, щоб все було законно. Ніякого порушення з боку слідчого по цій справі не допущено», - сказав він.

Відео дня

За словами С.ВИНОКУРОВА, наскільки йому відомо, ця справа вже практично закінчена і М.ПРОДАНЧУКУ повинні бути надані матеріали для ознайомлення з нею.

Відповідаючи на запитання, чи було доцільно оголошувати колишнього чиновника МОЗ у розшук, якщо місце його знаходження було відомо, С.ВИНОКУРОВ відповів: «Це треба спитати у слідчого. На той час, коли це було зроблено (мається на увазі оголошення М.ПРОДАНЧУКА в розшук – УНІАН), його місце знаходження не було відомо… Зараз він сказав, де знаходиться».

У той же час на запитання, чи буде слідчий приходити до М.ПРОДАНЧУКА в лікарню, в. о. генпрокурора відповів: «Це у слідчого треба спитати».

У той же час він запевнив, що після того, як М.ПРОДАНЧУК ознайомиться з матеріалами справи, «вона піде до суду, і буде вирішено, чи винен він чи не винен».

Як повідомляв УНІАН, Генпрокуратура проводить розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього першого заступника міністра охорони здоров’я – Головного державного санітарного лікаря М.ПРОДАНЧУКА у перевищенні службових повноважень, зокрема, у наданні дозволу на ввезення без реєстрації вакцини для профілактики кору та краснухи індійського виробництва. Унаслідок проведення вакцинації помер старшокласник з Краматорська Антон Тищенко (у травні 2008 року).