У Китаї майже ціла провінція захворіла коронавірусом \ фото REUTERS

У третій за чисельністю населення провінції Китаю - Хенані, за офіційними даними, на коронавірус захворіло майже 90% населення.

Як повідомила місцева влада, кількість хворих в Хенані складає майже 88,5 млн осіб, більшість з них інфікувалися останнім часом, передає Бі-бі-сі. При цьому пік захворюваності вже пройшов, оскільки хворих у лікарнях поступово стає менше.

Ці дані серйозно розходяться з офіційними, згідно з якими, після скасування політики "нульового ковіду", в країні, населення якої становить 1,4 млрд осіб, заразилися 120 тис., померли 30 осіб.

Відео дня

Крім Хенаня про масові зараження повідомила влада великого портового міста Циндао. Перед Різдвом там повідомили, що кількість інфікованих збільшується на 500 тис.осіб в день, але ці цифри були відразу видалені.

Як зазначило видання, очікується, що ситуація з поширенням захворювання в країні серйозно погіршиться до кінця січня, коли китайці відзначатимуть Місячний Новий рік.

Ситуція з коронавірусом в Китаї

Спалах COVID-19 почався в грудні 2019 року в китайському місті Ухань, а 11 березня 2020 року ВООЗ визнала коронавірус пандемією. Після початку пандемії більшість країн закрили кордони і ввели жорсткі карантинні обмеження. До літа 2022 року майже всі вони були скасовані.

Однак Китай продовжував політику "нульового ковіду" і залишався закритим від зовнішнього світу. У листопаді 2022 року по Китаю прокотилася хвиля протестів через жорсткі карантинні обмеження. У підсумку з початку грудня Китай скасував майже всі внутрішні COVID-обмеження. А 8 січня 2023 року Китай відкрив кордони для іноземців.

Вас також можуть зацікавити новини: