Цвітна капуста дуже корисна для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Цвітна капуста багата поживними речовинами, які надають їй унікальних переваг, такими як клітковина, вітамін С, вітамін К і холін.

Ці властивості дають вам вагому причину їсти її часто або навіть щодня, пише Eatingwell. Найголовніше те, що цвітна капуста багата на клітковину, яка  допоможе налагодити травлення, засвоєння поживних речовин та імунну функцію, сказала дієтолог Ніколь Ендрюс.

Може знизити ризик раку

Відео дня

Це одна з причин, через яку цей овоч став більш популярним. Цвітна капуста містить такі сполуки, як сульфорафан і глюкозинолати, які підтримують процеси детоксикації в організмі, пригнічують ріст ракових клітин і навіть викликають їх загибель.

Може поліпшити здоров'я серця

Завдяки високому вмісту клітковини і тим же сполукам, які можуть допомогти запобігти раку, цвітна капуста може дати поштовх серцю, знижуючи рівень холестерину, зменшуючи запалення і підтримуючи загальне здоров'я серця, сказала Ендрюс.

Покращує травлення

Завдяки вмісту пребіотичної клітковини цвітна капуста допомагає живити корисні бактерії в кишківнику. "Наявність здорового мікробіома кишківника має вирішальне значення для загального здоров'я, не кажучи вже про зниження ризику раку товстої кишки", - зазначила Ендрюс. Клітковина також сприяє здоровому травленню і допомагає підтримувати регулярні випорожнення.

Може допомогти зменшити запалення

Якщо у вас запальне захворювання кишківника або синдром подразненого кишківника, ви знаєте, як це - мати запалення в кишківнику. За словами Ендрюс, оскільки цвітна капуста багата на антиоксиданти та протизапальні сполуки, вона може зменшити запалення.

Протизапальні властивості цвітної капусти виходять за рамки кишківника; це може допомогти зменшити системне (хронічне) запалення в усьому організмі. Приборкання хронічного запалення може допомогти знизити ризик наслідків для здоров'я.

Інші новини про користь овочів

Овочі, ягоди та фрукти - невичерпне джерело вітамінів. Вони необхідні, щоб обмінні процеси в організмі людини не порушувалися. Серйозна нестача вітамінів обов'язково позначиться на стані здоров'я. Тому вчені назвали найкорисніші овочі та фрукти: топ 10 дарів природи, без яких не обійтися.

Вас також можуть зацікавити новини: