Часник дуже корисний для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Часник має безліч переваг для здоров'я і включення його в раціон може бути правильним рішенням, особливо, якщо вам більше 40 років.

Експерти стверджують, що було доведено, що він покращує здоров'я серця, мозку і навіть здоров'я кишківника та імунітет, пише She Finds. Дієтолог Ліза Ендрюс розповіла, чому часник може бути особливо потужним інгредієнтом, який можна вживати в середньому віці.

Часник для здоров'я серця

Відео дня

Як зазначила Ендрюс, часник є частиною середземноморської дієти, яка знижує ризик серцевих захворювань. Часник є основним у цій дієті. Він містить сполуки, які активно знижують кров'яний тиск і рівень холестерину. Крім того, його протизапальні властивості відіграють вирішальну роль у збереженні здоров'я артерій і підвищенні стійкості серцево-судинної системи.

Часник для здоров'я кишківника та імунітету

Часник може відігравати важливу роль у підтримці здоров'я кишківника, що, зі свого боку, може істотно вплинути на загальний стан здоров'я, включно з імунною системою. Ендрюс підкреслила, що цей овоч допоможе в боротьбі з атеросклерозом. Зміцнюючи імунну функцію і знижуючи сприйнятливість до хвороб, часник є фантастичним і простим інгредієнтом, який допоможе захиститися від різних проблем зі здоров'ям.

Часник і здоров'я мозку

Часник демонструє потенціал у збереженні здоров'я мозку, особливо в запобіганні нейродегенерації та запалення. За словами Ендрюс, завдяки біоактивним компонентам часник може стати союзником у забезпеченні стійкості мозку до нейрозапальних процесів. Це підкреслює важливість часнику не тільки для підвищення фізичної витривалості, а й для збереження когнітивних функцій, особливо у людей похилого віку.

Часник для настрою

Ендрюс зазначила, що часник може навіть допомогти поліпшити настрій і психічне здоров'я. Нові дані свідчать про роль часнику в забезпеченні психологічного благополуччя, включно зі зниженням тривоги та депресії. Ендрюс з посиланням на дослідження, сказала, що сполуки часнику можуть пом'якшувати тривожність і депресивну поведінку, борючись з окислювальним стресом у мозку.

У зв'язку з вищезазначеним, дієтологи підкреслили, що додавання часнику до раціону може стати простою і смачною стратегією поліпшення загального стану здоров'я і благополуччя, особливо для людей старше 40 років. Як резюмувала Ендрюс: "... цей маленький овоч приносить масу користі для здоров'я людям старше 40 років, і знаєте, як кажуть: зайвого додати неможливо, тож не стримуйтеся!".

Інші новини про користь часнику

Якщо ви належите до любителів часнику - вам пощастило, адже за регулярного його вживання він має вражаючі переваги для здоров'я. Наприклад, хронічне запалення може зашкодити вашому імунітету, знижуючи рівень лейкоцитів. Дослідження, які вивчали вплив екстракту часнику, виявили, що він допомагає зменшити системне запалення та відновити рівень лейкоцитів.

Вас також можуть зацікавити новини: