Автомобіль – не розкіш, а провокатор хвороб
Автомобіль – не розкіш, а провокатор хвороб

Автомобіль – не розкіш, а провокатор хвороб

11:18, 18.07.2007
2 хв.

Про це чудово знають ті, чия професія пов`язана з далекими поїздками. Але дивно, що звичайні люди, купивши машину, практично цілодобово не вилазять з неї, сідаючи за кермо навіть для того, щоб з`їздити до магазину, що майже поруч...

Про це чудово знають ті, чия професія пов`язана з далекими поїздками – далекобійники, таксисти і т.п. Але дивно, що звичайні люди, купивши машину, практично цілодобово не вилазять з неї, сідаючи за кермо навіть для того, щоб з`їздити до магазину, який майже поруч.

Професійні хвороби водіїв умовно можна розділити на три групи.

Перша група. Це захворювання хребта і органів малого тазу через тривале сидіння за кермом, тому відбувається застій кровообігу в малому тазу. Сюди можна зарахувати радикуліти, остеохондрози, геморой і простатит.

Відео дня

Друга група захворювань пов`язана з підвищеним емоційним навантаженням. Не вірте тим, хто говорить, що за кермом відпочиває. Насправді, людина, її нервова система знаходяться в постійній напрузі, що стає причиною серцево-судинних захворювань. У водіїв часто спостерігаються збої серцевого ритму, гіпертонія, інфаркти.

Третя група – хвороби шлунково-кишкового тракту, пов`язані з нерегулярним і неповноцінним харчуванням під час роботи. Але це більше доля водіїв-професіоналів, ніж любителів.

Що робити, щоб не допустити появи цих хвороб і тим більше переходу їх в хронічну форму? Як банально це не звучало б, але в першу чергу урізноманітити фізичні навантаження. Мається на увазі щоденний комплекс гімнастичних вправ, який повинен тримати в нормі серце, судини і підтримувати тонус нервової системи.

Це найзвичайніший комплекс зарядки. Але до нього обов`язково повинні входити кругові рухи в поперековому відділі хребта, всілякі нахили, згинання і розгинання.

І немає нічого кращого за контрастний душ. Процедура поліпшить кровообіг шкіри, центральний кровообіг, нормалізує нервову систему і простимулює імунну.

Завершальним акордом цих щоденних профілактичних заходів має бути прогулянка на повітрі. В день потрібного проходити приблизно 5 кілометрів за 40 хвилин.

Цих трьох складових цілком достатньо, щоб підтримувати себе в тонусі і активізувати життєво важливі функції організму.

Правда.ру

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся