Харків. 15 грудня. УНІАН. Після президентських виборів, як би вони не закінчилися, на сході України (Донбас, Слобожанщина, Дніпропетровська область) неминуче відбудеться зміна політичних еліт, вважає заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Як ідеться в переданому агентству УНІАН коментарі О.ГОЛОБУЦЬКОГО, «те, яким чином на сході місцеві політичні та бізнес-еліти інтегруються в президентську передвиборчу кампанію, переконує нас в неминучій, майже революційній зміні місцевої влади одразу ж після виборів. У ряді регіонів, які раніше були незаперечною вотчиною однієї політичної сили, назрівають глибинні протестні настрої».

За словами експерта, і виборці, і ряд місцевих груп впливу критично незадоволені неефективністю подібною політичною монополією, а це означає, що в цих регіонах назріває зміна місцевої влади.

Відео дня

На думку О.ГОЛОБУЦЬКОГО, суспільству варто чекати гучних відставок і приходу неординарних осіб до влади.

«Можна з високим ступенем вірогідності говорити про зміну місцевої влади на Харківщині, Луганщині, ротацію еліт в Донецькій і Дніпропетровській областях. Це стане наслідком політичної дискусії, що посилюється, між нинішніми політичними господарями регіонів і тими елітами, які вже сьогодні претендують на всю повноту влади», - вважає експерт.